Конкурс вокалістів імені Василя Сліпака проведуть у Львові

Конкурс вокалістів імені Василя Сліпака проведуть у Львові

Укрінформ
У Львові проведуть Всеукраїнський конкурс молодих вокалістів імені Василя Сліпака.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

«З ініціативи департаменту з питань культури облдержадміністрації на Львівщині 15-17 грудня пройде Всекраїнський конкурс молодих вокалістів імені Василя Сліпака. Конкурсні прослуховування відбудуться на базі обласної філармонії із залученням її Академічного симфонічного оркестру»,- йдеться в інформації.

Серед членів журі такі відомі музиканти, як Валерій Буймистер, Софія Соловій, Олег Махлай, Тарас Криса.

Читайте також: Фільм про Василя Сліпака покажуть у понад 20 містах США

У конкурсі візьмуть участь 40 солістів – вокалістів академічного співу за чотирма номінаціями (сопрано, мецо-сопрано, тенор, бас/баритон) з усіх регіонів України. Вік учасників відбору - до 30 років.

Конкурс проводять задля збереження традицій національної вокально-виконавської школи та її інтеграції у світовий культурний простір, виховання виконавської культури студентів музичних факультетів і відділень навчальних закладів, а також для популяризації та впровадження в активну навчально-виконавську практику вокальних творів західноукраїнських композиторів.

Василь Сліпак, чиє ім`я присвоєно конкурсу, львів`янин вихованець чоловічого хору «Дударик», випускник місцевої консерваторії, який став світовою оперною зіркою та працював солістом Паризької національної опери. Загинув 29 червня 2016 року від кулі снайпера в зоні АТО, куди пішов добровольцем. Похований на Личаківському кладовищі у Львові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-