На Вінниччині стартує фестиваль хорового мистецтва

На Вінниччині стартує фестиваль хорового мистецтва

Укрінформ
На Вінниччині у понеділок з нагоди 140-річчя композитора Миколи Леонтовича стартує  фестиваль хорового мистецтва. У виконанні понад 40 хорів прозвучать 100 різних творів у його обробці.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

«Фестиваль хорового мистецтва присвячений до 140-річчя з Дня народження Миколи Леонтовича.  У рамках фестивалю прозвучать 100 різних творів в обробці нашого славетного земляка, які виконають понад 40 професійних та аматорських хорових колективів з різних куточків України», - повідомили в департаменті.

Урочисте відкриття фестивалю відбудеться у понеділок у Вінницькому училищі культури і мистецтв, яке носить ім’я композитора.

А 13 грудня митця вшановуватимуть у с. Марківка Теплицього району, де розташований його меморіальний музей. Там відбудеться науково-практична конференція, присвячена життю та творчості  композитора. У рамках конференції викладач Вінницького державного педагогічного університету ім. Коцюбинського Анатолій  Завальнюк презентує свою книгу про Леонтовича. У ній зібрані унікальні рукописи митця, невідомі раніше сторінки його життя та творчості.

Читайте також: Найбільше нагород Європейської кіноакадемії зібрав фільм "Квадрат"

Цього ж дня  у Вінницькому обласному українському академічному музично-драматичному театрі ім. Садовського відбудеться заключний гала-концерт за участі хорових колективів України, а також флешмоб із масового виконання славнозвісного «Щедрика» в обробці Леонтовича. У середу о 13.00  на площі імені Тараса Шевченка її разом заспівають понад 1000 учасників хорових колективів. У такий спосіб планується встановити національний рекорд у номінації «Мистецтво».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-