Дні українського кіно вперше пройдуть у столиці Болгарії

Дні українського кіно вперше пройдуть у столиці Болгарії

Укрінформ
У столиці Болгарії – Софії – за підтримки Державного агентства України з питань кіно вперше пройдуть Дні українського кіно.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"У рамках фестивалю, що пройде з 8 по 12 грудня, буде представлено п’ять жанрово та стилістично різних українських фільмів. Мешканці Софії і гості столиці матимуть змогу не лише переглянути стрічки, а й поспілкуватися з українськими кінематографістами. Фестиваль відкриє картина "Червоний" режисера Зази Буадзе, знята за сценарієм Андрія Кокотюхи. Фільм представить продюсер Андрій Суярко. Також у програмі представлені: фільм Валентина Васяновича "Креденс", стрічка Аркадія Непиталюка "Припутні" та лауреат численних міжнародних фестивалів – фільм Тараса Ткаченка "Гніздо горлиці". Усі ці фільми створені за підтримки Держкіно. Відбудеться також показ кіношедевру Юрія Іллєнка "Білий птах з чорною ознакою", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У Канаді покажуть українські документалки

Проект організований у співпраці державних установ України і Болгарії, зокрема КП "Київкінофільм" за підтримки Міністерства закордонних справ України та Державного агентства України з питань кіно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-