Босх, джаз і котики: відкриваємо сезон зимових вихідних

Босх, джаз і котики: відкриваємо сезон зимових вихідних

Афіша
Укрінформ
Цього грудня на нас чекає 5 п’ятниць, 5 субот і 5 неділь. Надихаємося магією п’яти – і гайда розважатися!

Виставка «Харизма Ірану»

Що цікавого: Музей Ханенків презентує виставку найцінніших творів мистецтва Ірану XII-XIX століть з колекцій чотирьох провідних музеїв України. Смисловим фокусом проекту є засаднича для іранської культури ідея «харизми» – божественного дару містичної сили та найвищого щастя, яким були наділені царі Ірану з найдавніших епох. Другий план виставки – необорна харизма самого середньовічного Ірану для людей інших культур.

Коли: з 1 грудня 2017 року до 11 лютого 2018 року

Де: Музей Ханенків (вул. Терещенківська, 15)

Скільки: 25 грн для дорослих, 13 грн для студентів, 6 грн для пенсіонерів та школярів

Більше інформації: Facebook

Фестиваль живої історії

Що цікавого: Фестиваль прагне стати майданчиком для обміну досвідом, як суспільство може осмислювати та опрацьовувати «живу історію» – таку, що не має однозначного трактування і до якої прикута суспільна увага.

Це революційні події часів незалежності України, військовий конфлікт на Сході України, окупація Криму, хвиля вимушеного переселення, стихійна та організована «декомунізація». Цей досвід «живий» і досі формується – ми не завжди вміємо розповідати ці історії, насамперед собі. Водночас ми є свідками того, що навіть травматичні події ХХ століття недостатньо осмислені нашим суспільством. Ми ще не навчилися брати відповідальність за минуле та відпускати його.

Коли: 1-2 грудня

Де: IZONE (вул. Набережно-Лугова, 8)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

«Голова-гумка» Девіда Лінча

Що цікавого: Кіноклуб Moviegram розпочинає новий сезон культовим дебютом Девіда Лінча – стрічкою «Голова-гумка». Цей фільм називав улюбленим Стенлі Кубрик, а Лінч стверджує, що це найдуховніша з його робіт. Режисер пригадує, що на нього мали неабиякий вплив твори Миколи Гоголя і Франца Кафки, і якось ненароком зронив, що з моменту виходу «Голови-гумки» ніхто й близько не підібрався до її справжнього тлумачення.

Ми не будемо множити хибних трактувань, але поговоримо про історію створення та вплив «Голови-гумки» на подальшу творчість Лінча на лекції головного редактора Moviegram Лук’яна Галкіна.

Коли: 1 грудня о 19:30

Де: Кінотеатр українського кіно «Ліра» (вул. Велика Житомирська, 40)

Скільки: 60 грн

Більше інформації: Facebook

Jazz Bez Kyiv 2017

Що цікавого: Цього року українсько-польський джазовий фестиваль Jazz Bez пройде в Києві. 27 музикантів із США, Австралії, Канади, Німеччини, Люксембургу, Угорщини, Польщі та України джазують на Воздвиженці!

Коли: 1-9 грудня

Де: 32 Jazz Club (вул. Воздвиженська, 32)

Скільки: Уточнювати на сайті

Більше інформації: Facebook

Виставка робіт учасників арт-резиденції New Generation

Що цікавого: «Мистецтво зцілює» – такою є основна ідея виставки. На ній представлені роботи 18 підлітків із прифронтових сіл і селищ Донбасу, створені за 10 днів дії резиденції у мальовничому селищі Хрулі, що знаходиться на березі річки Сула в Полтавській області.

Коли: 29 листопада – 3 грудня

Де: Галерея «Білий світ» (вул. Пушкінська, 21)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Charity Bazaar

Що цікавого: Міжнародний жіночий клуб Києва організовує благодійний ярмарок. Усі надходження з нього спрямовуються на потреби сиріт, людей похилого віку, дітей з особливими потребами та інших людей, яким необхідна допомога.

Коли: 2 грудня

Де: НСК «Олімпійський» (вул. Велика Васильківська, 55)

Скільки: 80 грн для дорослих, 20 грн для пенсіонерів та дітей 6-18 років

Більше інформації: Facebook

VII Свято Новорічної Іграшки

Що цікавого: Цього року на гостей Центру Української Культури та Мистецтва чекає понад 2000 новорічних іграшок, фотовиставка «Портрет новорічної іграшки», «Куточок Діда Мороза», Зимова Канцелярія, крамничка новорічних сувенірів, родинні майстер-класи, презентації, вистави, лекції та концерти.

За традицією в межах Свята Новорічної Іграшки діятиме зимовий майданчик для фотографування.

Коли: 2-29 грудня

Де: Центр Української Культури та Мистецтва (вул. Хорива, 19-В)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Форум Інклюзивності: простір, доступний для всіх

Що цікавого: Що було першим: бар’єри у місті чи стіни між людьми? 2 грудня будемо руйнувати усі бар’єри та зносити усі стіни! Обіцяємо, що ви вийдете із новим уявленням про інклюзивність та комфортне місто.

На форум запрошуються люди з інвалідністю, батьки маленьких дітей, велосипедисти та всі, хто бажає зробити місто комфортнішим, ніж воно є зараз, а також представники влади та закладів, установ та інших публічних місць. Головна ціль – показати, що інклюзивний простір – це інтерес кожного, незалежно від стану здоров’я та способу життя.

Коли: 2 грудня

Де: Національний музей Тараса Шевченка (бульвар Шевченка, 12)

Скільки: Необхідна реєстрація

Більше інформації: Facebook

Відкриття Центру Адопції. Кото-Ярмарок

Що цікавого: Перший в Україні Центр адопції котиків відкриває двері для всіх любителів пухнастих! Усі вони були врятовані з вулиці, у кожного в минулому лишилася своя сумна історія. Тепер котики здорові та бадьорі, обстежені та доглянуті, викупані, оброблені від паразитів, вакциновані, стерилізовані та чіповані.

Для того, щоб прихистити кота, всім майбутнім власникам потрібно буде пройти особисту співбесіду з куратором та підписати договір про дбайливе ставлення. З собою необхідно мати паспорт та переноску для безпечного транспортування тварини. Вдома на вікнах обов’язково мають бути сітки.

Котики віддаються в нові родини безкоштовно.

Коли: 2 грудня о 11:00

Де: Центр Адопції. Кото-Ярмарок (вул. Дмитрівська, 39)

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Київ 1970-х: фарцовка та інші цікаві заробітки

Що цікавого: Це відверта розмова письменника Станіслава Цалика про київські 70-ті. Де збиралися «бомбіли»? Як на Хрещатику купували справжні американські джинси, а також підробку – з однією штаниною? В яких київських готелях найактивніше перепродували імпортні шмотки? Хто вони, київські контрабандисти, і якими сумами оперували?

Про ці та інші маловідомі сторінки київського життя «доби застою» – розповідь на підставі архівних документів та власних досліджень лектора.

Коли: 2 грудня о 19:00

Де: Майстер Клас (вул. Богдана Хмельницького, 57-Б)

Скільки: 150 грн для дорослих, 100 грн для студентів та пенсіонерів

Більше інформації: Facebook

Дивовижний світ Ієроніма Босха

Що цікавого: У 2016 році твори Ієроніма Босха повернулися до рідного міста живописця заради однієї з головних виставок року – «Ієронім Босх. Бачення генія». За три місяці музей Північного Брабанта відвідали майже 500 тисяч осіб, а куратор виставки справедливо зауважив, що навряд чи сам Босх бачив таку кількість власних шедеврів, зібраних разом. Вісім років – стільки знадобилося кураторам виставки, щоб отримати для неї більшу частину робіт митця. Фільм «Дивовижний світ Ієроніма Босха» пропонує післямову до виставок, які пройшли в нідерланському місті Гертогенбос і в музеї Прадо в Мадриді у 2016 році.

Фільм-виставка демонструється мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Коли: 3 грудня о 15:00

Де: Кінотеатр «Київ» (вул. Велика Васильківська, 19)

Скільки: 150 грн

Більше інформації: Facebook

Kуiv Metro Quest #1

Що цікавого: Хочете сказати, що знаєте метро як свої п’ять пальців? Тоді пропонуємо вам перевірити ваші знання у квесті по лініям Київського метрополітену! Це квест для любителів цікавого, нового і непередбачуваного.

Радимо взяти з собою ручку або олівець, заряджений телефон, голову і чудовий настрій.

Коли: 3 грудня о 12:00

Де: Палац Спорту

Скільки: 150 грн для дорослого, 250 грн для пари, 50 грн для дітей шкільного віку, безкоштовно для дітей дошкільного віку

Більше інформації: Facebook

«Одвічна історія» від Театру Тіней «Teulis»

Що цікавого: Всесвітньо відомий Театр Тіней «Teulis» приготував своїм шанувальникам новий подарунок – виставу «Одвічна історія». Поєднання театру тіней та 3D-технологій, музика композиторів найвищого рівня – все це однаково сильно заворожує і дорослих, і дітей.

В основі оригінального сценарію лежить відома казка, але чи це казка?

Коли: 3 грудня

Де: Національна музична академія України імені П. І. Чайковського (вул. Архітектора Городецького, 1/3)

Скільки: від 190 грн

Більше інформації: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-