У Дніпрі відбувся допрем'єрний показ фільму «Кіборги»

У Дніпрі відбувся допрем'єрний показ фільму «Кіборги»

Фото
Укрінформ
У Дніпрі у шістьох залах кінотеатру «Мост-кіно» відбувся допрем'єрний показ нового українського фільму «Кіборги» про героїчну оборону Донецького аеропорту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цей фільм не просто про війну чи подвиги наших військових. Ми намагалися передати різні погляди на війну через різних персонажів, їх мотивацію, погляди на життя тощо. Треба розуміти, що на війні історія кожного солдата - це окремий фільм, який має свій сценарій. Дякуємо Дніпру за таку теплу зустріч і сподіваємося, що після офіційної прем'єри «Кіборги» (6 грудня в Києві у День Збройних сил України – ред.) стануть в один ряд із найкращими стрічками», - зазначив режисер фільму Ахтем Сеїтаблаєв.

За його словами, сценарій стрічки був написаний на основі свідчень українських військових – оборонців Донецького аеропорту, потім вони його вичитували, а також були консультантами на знімальному майданчику.

На спеціальному показі фільм особисто представляли режисер Ахтем Сеїтаблаєв, продюсер Іванна Дядюра, сценарист Наталія Ворожбит, виконавці головних ролей Андрій Ісаєнко та В’ячеслав Довженко.

На допрем’єрний показ фільму в Дніпрі були запрошені волонтери, учасники АТО, які мали можливість першими безкоштовно переглянути фільм та зустрітися з його творцями.

Читайте також: Першими фільм Сеїтаблаєва "Кіборги" побачили військові в Маріуполі

З нагоди виходу фільму в прокат творці стрічки виступили з ініціативою: п’ять гривень з кожного квитка перераховуватимуть на допомогу родинам загиблих «кіборгів».

13 січня 2015 року після падіння диспетчерської вежі, розпочалася найтрагічніша сторінка оборони Донецького аеропорту. У повному оточенні «кіборги» утримали невелику частини терміналу. Бойовики спочатку намагалися витравити оборонців газом, а потім 20 січня підірвали перекриття терміналу. Під завалами загинули 56 українських військових, деякі зникли безвісти і потрапили у полон. Оборона ДАП тривала 242 дні, з 26 травня 2014 року до 20 січня 2015 року. 16 січня 2016 року родини загиблих звернулися до Президента із вимогою встановити національний День пам’яті «кіборгів».

У Дніпрі відбувся допрем'єрний показ фільму «Кіборги» / Фото Миколи М'якшикова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-