Бенюк отримав нагороду за роль Річарда ІІІ на театральному фестивалі в Пекіні

Бенюк отримав нагороду за роль Річарда ІІІ на театральному фестивалі в Пекіні

Фото
Укрінформ
Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка представив фрагменти вистави "Річард ІІІ" на Сьомому Міжнародному театральному фестивалі Academy of Performing Arts Awards у Пекіні. 

Народний артист України Богдан Бенюк був відзначений престижною нагородою фестивалю за виконання головної ролі у цій виставі, повідомляється на офіційному сайті театру. 

"Колектив франківців сердечно вітає з перемогою на Сьомому Міжнародному театральному фестивалі "Academy of Performing Arts Awards" (Пекін/Китай) Богдана Бенюка (номінація "За кращу чоловічу роль") та всіх акторів, задіяних у виставі "Річард ІІІ" режисера Автанділа Варсімашвілі, прекрасну творчу та технічну команду, яка створювала спектакль, а також  усіх причетних до організації та проведення фестивалю", - підкреслили в театрі Франка.

"Річард ІІІ" Вільяма Шекспіра - одна із тих п’єс, яка протягом багатьох століть не перестає захоплювати глядачів, режисерів, акторів цілого світу. Сценічну версію, що її презентує сьогодні театр, здійснив режисер-постановник Автанділ Варсімашвілі, знаний грузинський режисер театру та кіно, художній керівник Тбіліського державного академічного російського драматичного театру імені Грибоєдова. Він же є автором музичного оформлення вистави. Художник-сценограф та художник по костюмах Міроні Швелідзе.

Читайте також: Комп'ютерник Фауст і селфі сатани. Шарль Гуно в Нацопері

Для авторів вистави однією із головних тем стало прискіпливе дослідження сутності небезпечних і незбагненних лабіринтів психології самотньої людини, приниженої як природою, так і оточенням, діалектика перетворення страждання на злочинства й тиранію. Каліцтво Річарда, як це не парадоксально, в інтерпретації режисера дарує йому внутрішню свободу та химерне відчуття влади над людьми. Річард-самітник, позбавлений реальних почуттів, як вправний режисер-лялькар та віртуоз-актор, починає "забавки", які породжує його хворий мозок. Азарт гри призводить до шаленства, "Річард любить Річарда...", за яким безодня.

У виставі задіяний зірковий склад акторів. 

Бенюк отримав нагороду на театральному фестивалі в Пекіні/Фото: Facebook театру ім. Франка та Посольства України в КНР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-