Фестиваль української пісні у Придністров'ї зібрав 200 учасників

Фестиваль української пісні у Придністров'ї зібрав 200 учасників

Фото
Укрінформ
Чотирнадцятий Фестиваль української народної пісні і танцю «Пшеничне перевесло» пройшов 18 листопада у місті Григоріополь Придністровського регіону Молдови

Захід був організований Союзом українців Придністров'я імені Олександра Бута, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові .

«Нинішній фестиваль ще раз підкреслює, наскільки важливо українцям зберігати свою культуру, мову і самобутність незалежно від того, де вони проживають, адже традиції наших батьків і дідів повинні продовжити своє життя у майбутніх поколіннях. Україна була, Україна є, Україна буде, а наш обов'язок - пам'ятати це завжди і донести це до наших дітей і онуків, адже в кожній українській пісні живе історія народу», - сказав у вітальному слові голова Спілки українців Придністров'я Петро Богуцький.

Учасників фестивалю та гостей привітали дипломати Посольства України у Республіці Молдова Алла Отверченко та Володимир Манжола. Перший секретар посольства Отверченко зазначила у своєму виступі, що традиційність проведення фестивалю української народної пісні, який збирає українців різного віку з усіх міст лівого берега Дністра, говорить про те, що тут бережуть українське слово, українську пісню і українські традиції, з любов'ю ставляться до спадщини українського народу. Дипломат подякувала організаторам заходу за те, що в Придністровському регіоні не тільки дбайливо зберігають українську культуру, а й передають її наступним поколінням.

Також учасників фестивалю привітали гості, які прибули з Києва, - заступник директора Інституту літератури імені Шевченка Національної академії наук України Сергій Гальченко, директор міжнародного благодійного фонду Національної пам'яті України Борис Пономаренко і поет, член Спілки письменників України Володимир Пояте. Вони вручили переможцям українську літературу, грамоти та подарунки.

Читайте також: У Парижі стартував фестиваль, присвячений Україні

У фестивалі взяли участь понад 20 творчих колективів та солістів (близько 200 учасників). Гран-прі фестивалю журі одноголосно віддало дуету – Кароліні Хартоломей та Людмилі Співак із села Красне Слободзейського району, які виконали пісню «Ой у вишневому саду». Перше місце серед ансамблів посів народний колектив «Хрустовчанка» (місто Кам`янка), серед хорових колективів перше місце здобув народний хор української пісні «Стожари» (місто Григоріополь). Серед солістів перемогла Ясміна Дашко з міста Тираспіль за виконання пісні «Журавель».

Чотирнадцятий Фестиваль української народної пісні і танцю «Пшеничне перевесло» пройшов 18 листопада у місті Григоріополь Придністровського регіону Молдови Фото Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-