На кращий проект Меморіалу Героїв Небесної сотні надійшли 65 заявок із 12 країн

На кращий проект Меморіалу Героїв Небесної сотні надійшли 65 заявок із 12 країн

Укрінформ
На Міжнародний відкритий архітектурний конкурс проектів на кращу проектну пропозицію щодо об'єкта "Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні - Музей Революції Гідності" надійшло понад 60 заявок, у тому числі з України. 

Про це повідомив міністр культури України Євген Нищук на прес-конференції в Укрінформі. 

"Впродовж того терміну, коли потрібно було подати заявки, подано порядка 65 заявок із 12 країн світу, серед яких, безперечно, є й Україна. Це досить пристойна кількість. Ми дуже раді. Я думаю, що це також пов'язано з довірою до тієї компанії, яка проводить конкурс", - сказав Нищук.

Він нагадав, що за тендерною процедурою було визначено професійного організатора конкурсу - всесвітньовідоме бюро з організації архітектурних конкурсів по всьому світу - Рhase 1 з Німеччини. 

Нищук також поінформував, що сьогодні і завтра у Києві відбудуться перші засідання, на яких  обговорюватиметься технічне завдання для конкурсантів, зокрема у суботу, 18 листопада, в КМДА буде відкрите обговорення  за участі членів журі і громадськості. 

Він також зазначив, що конкурс відбуватиметься в 2-х номінаціях: "Меморіал Героям" - і презентація, і переможець цього проекту буде представлений 20 лютого, та "Музей Революції Гідності", переможця якого буде оголошено у червні 2018 року. 

"Завтра о 18:00 буде закладання пам'ятного знака і маркування тієї території, яка стане основною в побудові Меморіального комплексу", - повідомив міністр. 

Читайте також: Працівники АП приєдналися до толоки на Алеї Героїв Небесної сотні

Як уточнив Бенджамін Хоссбах - організатор конкурсу, керуючий партнер компанії Рhase 1 (Берлін),  - 40 із 66 заявок подано на участь у конкурсі Музею Революції Гідності від представників 10 країн та 26 заявок від представників 6 країн на створення Меморіалу Героям Майдану. Це заявники з різних країн, з різним досвідом, з різною специфікою професійної діяльності. 50% усіх заявників - це представники України. 

"Сьогодні і завтра розпочнеться інтенсивний процес роботи журі, в рамках якого буде відібрано 12 та 15 заявників відповідно до кожної з частин конкурсу", - сказав Хоссбах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-