Марина Порошенко відкрила у Харкові мистецький фестиваль Gaudeamus Opera

Марина Порошенко відкрила у Харкові мистецький фестиваль Gaudeamus Opera

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Марина Порошенко разом із головою Харківської ОДА Юлією Світличною взяла участь у ІІ мистецькому фестивалі Gaudeamus Opera, який проходив у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. Лисенка. 

Про це повідомляє прес-служба глави держави. 

Звертаючись до представників студентського самоврядування Харківщини, перша леді зазначила, що у цьому залі знаходиться розумна, прогресивна, енергійна та ідейна молодь, яка вже в близькому майбутньому буде стояти в авангарді історичних для нашої держави змін.

"Ми пам’ятаємо, як в усі часи молоді українські серця були надійним щитом у боротьбі за відродження України. І в цьому переліку варто згадати нескорений дух студентів у бою під Крутами. Прагнення молоді жити у вільній державі під час студентської Революції на граніті. А також – прорив України в новий цивілізаційний вимір у ході Революції Гідності", - зазначила дружина Президента.

Читайте також: Марина Порошенко на форумі у Харкові розповіла про можливості інклюзивної освіти

Вона нагадала, що саме студенти були першими, хто восени 2013 року не побоявся виступити проти тих, хто намагався вкрасти в українців мрію про європейське майбутнє. "І завдяки такій відчайдушній та сміливій молоді ми показали, що є великим, сильним і непереможним народом, а горде ім’я "українець" стало символом мужності й хоробрості в усьому світі", - наголосила перша леді.

Марина Порошенко також закликала студентів бути активними творцями процвітаючої України та палкими патріотами своєї держави.

Марина Порошенко відкрила у Харкові мистецький фестиваль Gaudeamus Opera

Фото: Михайло Марків

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-