Свято вогнів, гусей і карнавалів: Німеччина вшановує Святого Мартіна

Свято вогнів, гусей і карнавалів: Німеччина вшановує Святого Мартіна

Укрінформ
У Кельні у суботу об 11:11 офіційно стартував знаменитий карнавал "11.11" (11 листопада). В інших німецьких містах також проходять гуляння, а увечері на вулиці вийдуть діти із ліхтариками.

Карнавал та гуляння проходить у день пам'яті Святого Мартіна, національного святого французів та німців, покровителя бідних, жебраків, біженців, пастухів, виноградарів та мірошників, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в ФРН.

Цього року для забезпечення порядку додатково чергуватиме 1 тис. поліцейських. Вулиці, якими пройде карнавал, закриті для проїзду транспорту бетонними тумбами.

Очікується, що у зв'язку із вихідним днем участь в ході візьмуть десятки тисяч людей, незважаючи на похмуру і дощову погоду.

Тренд нинішнього карнавалу - костюми єдинорогів для жінок і міньйонів для чоловіків. Крім цього - традиційно ряджені, блазні і скоморохи, королі та принцеси, клоуни і відьми.

Читайте також: У Дніпрі до Дня міста вперше влаштували карнавал

Кельнський карнавал вважається найбільшим і відкриває карнавальний сезон у Німеччині, який називають "п'ятою порою року". Місто вважають карнавальної столицею не випадково: у Кельнському архієпископстві наприкінці XII століття Святому Мартіну було присвячено більше храмів, аніж Діві Марії та апостолу Петру.

Але пам'ять Святого Мартіна шанують не лише там. По всій Німеччині дитячі садки і школи, а також батьки влаштовують вечірні ходи із саморобними паперовими ліхтарями і вершником в формі римського воїна. Також ходять по домівках і збирають солодощі, після чого у сімейному колі їдять жирних мартінських гусей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-