"Процес": у Києві покажуть фільм про Сенцова

Укрінформ
У Києві в кінотеатрі "Кінопанорама" 3 листопада о 18:00 відбудеться показ фільму "Процес" про Олега Сенцова. Стрічку покажуть в рамках позаконкурсної програми Міжнародного інтернет-кінофестивалю "Independent Star".

Про це повідомила на прес-конференції президент кінофестивалю Олена Яремчук.

"Ми повинні згадати про людину, яка нас надихнула на відкриття фестивалю, - про Олега Сенцова. Тож у позаконкурсній програмі "Independent Star" 3 листопада  буде показаний фільм "Процес".  Ми всі впевнені в тому, що він не винний. Наша задача - максимально поінформувати про це всіх людей. Також наша мета підтримати сім'ю Сенцова. В Криму живуть його мама, його двоє дітей. Наша задача - морально підтримати його сім'ю, і кошти, які ми одержимо при проведенні кінофестивалю, ми передамо його сім'ї", - сказала  Яремчук. 

Читайте також: Сенцова етапували до колонії "Білий ведмідь" – адвокат

Як зазначив член журі фестивалю, український кінокритик Олександр Гусєв, фільм "Процес. Російська держава проти Олега Сенцова" знятий одним з провідних російських документалістів Аскольдом Куровим.

"Не випадково фільм називається "Процес", як і роман Кафки. Він розповідає про те, хто такий Олег Сенцов, яким чином він потрапив у полон російського репресивного режиму. У стрічці йдеться про всіх фігурантів цього процесу, зокрема про Олександра Кольченка і Геннадія Афанасьєва, про адвокатів, обвинувачів. Ця картина змальовує фантасмагоричне тло абсурду російського тоталітаризму", - підкреслив Гусєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-