Український майстер фотонатюрмортів привіз виставку до Варшави

Український майстер фотонатюрмортів привіз виставку до Варшави

Фото
Укрінформ
У Варшаві в галереї асоціації польських фотографів у понеділок ввечері відкрилася фотовиставка відомого українського фотографа Ігоря Гайдая “Плоди землі”.

Експозиція, яка складається, з 12-ти великоформатних фотографій овочів та фруктів, триватиме до 14 листопада, передає кореспондент Укрінформу.

“Маємо честь показати майже одночасно у трьох польських містах з нагоди українських фестивалів праці Ігоря Гайдая з трьох різних збірок. Я переконаний, що при підтримці таких кураторів, ентузіастів і популяризаторів українського мистецтва це не остання наша експозиція і ми це продовжуватимемо робити”, - заявив під час відкриття виставки посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Український галерист Тетяна Калита уточнила, що у Варшаві відкриту третю виставку з серії експозицій автора, які організовано нещодавно у Польщі.

“Проект “Разом UA” зараз триває у Гданську (17 жовтня — 30 жовтня), “Космос українського хліба” - у Вроцлаві (18 жовтня — 25 листопада), а також “Плоди землі” - у Варшаві”,- повідомила Калита.

Читайте також: У Києві відкрили XIX Міжнародну фотовиставку "День-2017"

Вона зазначила, що робота з Гайдаєм — це величезна відповідальність й одночасно — професійне задоволення.

“З таких майстром занурюєшся у все його творче життя — минуле, і, як сподіваюся, що і майбутнє”,- підкреслила Калита.

Галерист звернула увагу, що ця виставка як і всі попередні, є плодом спільної праці Ігоря Гайдая і його дружини Ніни Гайдай, яка нещодавно померла.

Гайдай пояснив, чому він вирішив зняти овочі і фрукти крупним планом.

“Справа в тому, що у мене поганий зір, короткозорість, я ношу окуляри, і змушений дивитися на речі дуже зблизька. Коли я це роблю мене дивує різниця між сьогоденністю продукту і його перфектністю. Мені хотілося поділитися своїми відчуттями: ось така проста причина”,- підкреслив Гайдай.

Фотовиставка "Плоди землі"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-