У PinchukArtCentre відкрилися

У PinchukArtCentre відкрилися "Анонімне суспільство" та "Недоречні доторки"

Укрінформ
Дослідницька платформа PinchukArtCentre презентувала у п'ятницю дві виставки: "Анонімне суспільство" та персональний проект Анни Звягінцевої "Недоречні доторки".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Одна з виставок - "Анонімне суспільство" - це, напевне, одна з найкращих дослідницьких виставок, яких ми мали вже чотири в PinchukArtCentre, оскільки вона зображує всю складність стосунків між часом та ідеями, що звучать в сучасному українському мистецтві. І такі виставки дають змогу показати дивовижні, рідкісні роботи, як, наприклад, робота Євгена Павлова "Затемнення", яку я сам не бачив до цього часу. Тобто Дослідницька платформа дозволяє показати і віднайти ті роботи, які часто залишаються забуті або не знані нами, дослідниками, мистецтвознавцями, глядачами", - сказав арт-директор PinchukArtCentre Бйорн Гельдхоф.

Читайте також: Австралійські ЗМІ назвали Київ "найкрутішим" містом Європи

Персональна виставка Анни Звягінцевої "Недоречні доторки" відкрилася в рамках PAC-UA. 

"Саме такий проект допомагає створювати нові роботи. Після того, як я побачив цю експозицію, я з нетерпінням чекаю на роботу Анни на виставці, яку ми відкриємо вже у лютому", - підкреслив арт-директор PinchukArtCentre.

Куратор обох проектів Тетяна Кочубінська зазначила, зокрема, що виставка "Анонімне суспільство" присвячена періоду аномії, у якому опинилося й досі перебуває українське суспільство після розпаду Радянського Союзу. Термін "аномія", запроваджений французьким соціологом Емілем Дюркгеймом, означає кризовий період переходу суспільства після політичного струсу і зміни ціннісних норм, коли колишні боги старіють або мертві, а інші ще не народилися.

Виставка "Анонімне суспільство" представляє роботи Сергія Ануфрієва, Євгенії Бєлорусець, Сергія Браткова, Леоніда Войцехова, Жанни Кадирової, Євгенія Павлова, Віктора Пальмова, Сергія Попова, Кирила Проценка, Романа Пятковки, Лариси Резун-Звездочетової, Олександра Ройтбурда, Василя Цаголова, Олександра Чекменьова, Оксани Чепелик.

Обидва проекти експонуватимуться до 7 січня наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-