За участю Джамали стартує інформкампанія з протидії торгівлі людьми

За участю Джамали стартує інформкампанія з протидії торгівлі людьми

Фото
Укрінформ
Національну інформаційну кампанію із протидії торгівлі людьми за участю Джамали "Небезпеку видно не одразу" розпочинає Міжнародна організація з міграції (МОМ) через проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та за підтримки Міністерства соціальної політики та Міністерства внутрішніх справ України.  

Про це повідомив заступник посла США в Україні Джордж Кент під час презентації переможниці Євробачення-2016 Джамали як Посла доброї волі з протидії торгівлі людьми.

"У випадку з українцями прояви торгівлі людьми пов'язані у першу чергу з примусовою працею, але багато людей ще не розуміють ознак торгівлі людьми. Тому кампанія, яку ми сьогодні починаємо, вкрай важлива. Ця кампанія спрямована на мільйони українців. Ми навчатимемо їх бачити ризики та загрози. Ми також розповімо про телефонну гарячу лінію та іншу допомогу, доступну тут, в Україні", - підкреслив Джордж Кент. 

Водночас заступник посла США та голова Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Томас Лотар Вайс подякували Джамалі за те, що вона прийняла пропозицію стати Послом доброї волі, "голосом і обличчям цієї кампанії". 

Заступник міністра соціальної політики України Наталія Федорович, у свою чергу, подякувала Міжнародній  організації з міграції, уряду США, інших країн за підтримку гарячої лінії з протидії торгівлі людьми.

"Для себе ми ставимо завдання, щоб найближчим часом ця гаряча лінія стала урядовою гарячою лінією. Це важливо, це один з ресурсів надання допомоги громадянам, інформування їх про цю проблему. Саме тому ми вже другий рік поспіль працюємо з нашими консульськими установами за кордоном з тим, щоб там, через наших працівників посольств та консульств, спільно з урядами тих країн допомагати нашим громадянам, які потрапляють в таку ситуацію. Ми також працюємо над тим, щоби збільшити виявлення громадян, які потрапили в таку ситуацію,  і збільшити розмір допомоги - і з цього року матеріальна одноразова допомога українського уряду через Міністерство соціальної політики збільшена втричі", - зазначила  Федорович. 

Вона також наголосила на необхідності покарання злочинців.

Читайте також: Джамала стала Послом доброї волі ООН

"Ми розуміємо, наскільки важливою є робота з правоохоронними органами, із суддями з тим, щоб не відбувалася перекваліфікація відповідальності злочину зі 149 статті Кримінального кодексу на ті статті, які передбачають меншу відповідальність, - як на етапі судового розслідування, так і на етапі прийняття рішень і розгляду цих питань судом", - сказала заступник міністра соціальної політики.

У Києві відбулася презентація Джамали як Посла доброї волі ООН із протидії торгівлі людьми/ Фото: Юлія Овсяннікова

Як повідомлялося, національна інформаційна кампанія "Небезпеку видно не одразу" приурочена до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначається 18 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-