У Вінниці відкривається театральний фестиваль «Подільська лялька»

У Вінниці відкривається театральний фестиваль «Подільська лялька»

Укрінформ
У Вінниці в понеділок розпочнеться Х Міжнародний фестиваль «Подільська лялька» за участі 17 театральних колективів з 5 країн світу.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив директор фестивалю - директор Вінницького академічного обласного театру ляльок Михайло Байдюк.

«Це для нашого театру, для Вінниччини дуже знаковий фестиваль, ювілейний, десятий. Ми очікуємо на «Подільську ляльку» 17 театральних колективів з п'яти країн світу, десять із них презентуватимуть Україну», - повідомив Байдюк.

За його словами, вісім із десяти українських лялькових театрів – державні, представлені колективами з Вінниці, Дніпра, Житомира, Ужгорода, Чернігова, Черкас, Рівного та Херсона. Приватні лялькові театри приїдуть з Миколаєва – «ІСТАРТ» та м. Києва - «ПараШут».

Читайте також: Roshen інвестував у будівництво Театру на Подолі 174 мільйони

Вперше у фестивалі братимуть участь театр анімації для дорослих з ростовими ляльками з Румунії, а також театри з Польщі - Королівський театр маріонеток Музею-палацу короля Яна III у Вілянові та Театр ляльок «Сцена Ельфів».

Х Міжнародний фестиваль театрів ляльок «Подільська лялька»-2017 триватиме з 9 по 13 жовтня у трьох локаціях. Вистави можна буде побачити у Вінницькому обласному українському академічному музично-драматичному театрі ім. М.К.Садовського, Палаці культури «Зоря» та Вінницькому академічному обласному театрі ляльок.

У рамках фестивалю також проводитимуться майстер-класи, творчі зустрічі та благодійні акції. Учасникам фесту запропонують екскурсії містом і перегляд програми світло-музичного фонтану.

Колектив Вінницького академічного обласного театру у фестивальній програмі представлятиме легенду про кохання «Рибалчина Русалонька» Василя Королів-Старого за інсценізацією Андрія Солоняка, прем’єра якої відбулася у вересні 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-