"Седнівська осінь" збирає митців на свято

Укрінформ
Всеукраїнське літературно-мистецьке свято "Седнівська осінь" цього року буде присвячене 100-річчю Української революції і проводитиметься у кращих національних традиціях.

Про це на брифінгу поінформував заступник голови Чернігівської райдержадміністрації Андрій Курданов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Урочисте відкриття свята відбудеться біля Георгіївської церкви, де ми відкриємо пам'ятник українському Лірнику. Цією подією ми хочемо відзначити 100-річчя Української революції і презентувати цей пласт історії, який теж має відношення до Седнева", - сказав посадовець.

За словами чиновника, вперше в Георгіївській церкві звучатиме духовна музика у виконанні академічного камерного хору ім. Д. Бортнянського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Буде також створено переносну Алею художників-членів Національної спілки художників України.

Як додала начальник районного відділу культури і туризму Тетяна Мірошниченко, традиційно на святі працюватимуть виставки територіальних громад району, народних умільців та митців. У програмі також - екскурсії історичними місцями Седнева та Седнівською ГЕС із відвіданням Музею енергетики Чернігівщини, концертні виступи творчих колективів, розіграш лотереї та різні конкурси. Працюватиме виїзна торгівля.

Читайте також: Православні та греко-католики святкують Воздвиження Хреста Господнього

Очікується, що участь у святі візьмуть відомі письменники, художники та митці з різних куточків України. Їх імена назвуть пізніше.

"Седнівська осінь" відбудеться в суботу, 30 вересня. Для охочих відвідати свято Чернігівська райдержадміністрація організовує трансфер, виїзд - о 9.30 від будівлі РДА.

Всеукраїнське літературно-мистецьке свято "Седнівська осінь" проводиться з 2004 року в колишній садибі чернігівського полковника Якова Лизогуба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-