Вистава за п'єсою Сенцова стала прологом до Міжнародного конгресу ПЕН у Львові

Вистава за п'єсою Сенцова стала прологом до Міжнародного конгресу ПЕН у Львові

Укрінформ
Прологом до Міжнародного Конгресу ПЕН у Львові стала театральна постановка першого акту п’єси Олега Сенцова "Номери". 

Нею напередодні відкрили вечір на честь ув'язненого Москвою кримського драматурга та кінорежисера Олега Сенцова та ув'язнених письменників, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"П'єса "Номери" була написана Олегом ще до всіх горезвісних подій і стала для нього зловісним пророцтвом. Про те, як люди стають номерами: номерами справ та статей. Для постановки вибрали перший акт п'єси, підготували український переклад, а партнери з Американського ПЕН допомогли ыз субтитрами англійською мовою",- зазначили організатори вечора.

Тема цьогорічного Конгресу – "Відстоювання правди у добу пропаганди". У межах Конгресу до 24 вересня в місті відбуватимуться не лише закриті засідання, а й багато акцій, до яких можуть долучитися всі охочі.

Завдяки 83-му Конгресу Міжнародного ПЕН-клубу, Львів на декілька днів став світовим центром літературних та інтелектуальних дискусій. В рамках 83-го Конгресу ПЕН заплановано чимало панельних дискусій, літературних читань, презентацій і зустрічей. Львів відвідають літератори більше, ніж із 70 країн світу.

Сам конгрес проводиться у закритому форматі: письменники збиратимуться на закритих засіданнях, де обговорюватимуть важливі питання в галузі літератури. Але конгрес має і відкриту програму, у якій представлено літературні читання, де висвітлюватимуть різні національні культури.

Читайте також: Львівський Форум видавців створив платформу для захисту журналістів – жертв Москви

Серед зіркових гостей 83-го Конгресу ПЕН - нобелівські лауреати Герта Мюллер (Румунія-Німеччина), неодноразовий нобелівський номінант Адам Загаєвський (Польща), Пітер Померанцев (Велика Британія), Людмила Уліцька (Росія), Пол Остер (США), сучасні українські письменники Юрій Андрухович, Андрій Курков, Сергій Жадан, Олена Стяжкіна і ще 200 найяскравіших літераторів із усього світу.

Як повідомляв Укрінформ, перед відкриттям Конгресу ПЕН у Міжнародному аеропорту "Львів" відбувся флеш-моб на підтримку Олега Сенцова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-