Фестиваль “Петриківський дивоцвіт” став міжнародним

Фестиваль “Петриківський дивоцвіт” став міжнародним

Фото
Укрінформ
На Дніпропетровщині у селищі Петриківка триває 10-й ювілейний ярмарок-фестиваль «Петриківський дивоцвіт».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цього року ми змінили його формат з ярмарку на фестиваль. Відтепер це і культурний відпочинок, і наукова конференція», - розповів голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

Рекорд України, найдовше панно, прикрашене петриківським орнаментом / Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

Протягом дня проходять різні забави, конкурси, продаж товарів, виступи художніх колективів, а пізніше має бути встановлений рекорд України з розпису рушника. Завершиться свято виступом групи «ТІК».

Читайте також: Фріланд побувала на українському фестивалі в Торонто

Організатори також влаштували велику кейтерингову зону, де можна скуштувати різні ласощі. Передбачена і велика автостоянка на 1000 місць в 500 метрах від головного місця розваг.

Фестиваль "Петриківський дивоцвіт" / Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

Як відомо, на Дніпропетровщині два види українського народного мистецтва - петриківський розпис та козацькі пісні – занесені у список нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО і потребують термінової охорони.

Задля цього, за словами голови облради, в області прийнято програму збереження та розвитку об’єктів культурної і природної спадщини. Регулярно проводяться уроки, майстер-класи з розпису, екскурсії до Петриківського музею етнографії. Створені міні-музеї петриківського розпису, постійно оновлюються експозиції діючих музеїв. До Книги рекордів України занесені вироби, оздоблені петриківським розписом. Проводяться фестивалі козацької пісні і багато іншого.

Фестиваль «Петриківський дивоцвіт» завершиться у неділю, 17 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-