Держкіно заборонило ще два російські фільми і серіал

Держкіно заборонило ще два російські фільми і серіал

Укрінформ
Держкіно скасувало державну реєстрацію і визнало недійсними прокатні посвідчення, видані ще на два російські фільми і серіал.

Про це повідомляється на сторінці Держкіно у Facebook.

"Державне агентство України з питань кіно анулювало державні посвідчення на право розповсюдження і демонстрування та скасувало державну реєстрацію: т/серіалу "Серце не камінь" (реж. Д. Сорокін; Росія, 2012) та т/фільмів "І все-таки я кохаю" (реж. С. Гінзбург, Росія, 2007) і "Тариф "Щаслива сім’я" (реж. А.Чеботарьова; Росія-Україна, 2013)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, рішення ухвалене на підставі висновків Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно, ст. 15-1 закону "Про кінематографію" і пункту 12 Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів.

Читайте також: Держкіно заборонило до показу ще один російський серіал

Згідно зі ст. 15-1 закону "Про кінематографію" в Україні забороняється розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій. Ця заборона поширюється на розповсюдження та демонстрування будь-яких фільмів незалежно від країни походження, вироблених після 1 серпня 1991 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-