Кінофестиваль

Кінофестиваль "Молодість" перенесли на весну

Укрінформ
КМКФ «Молодість» відтепер матиме нові терміни проведення. І вже наступний, 47 фестиваль відбудеться з 27 травня по 3 червня 2018 року.

Про це повідомив генеральний директор КМКФ «Молодість» Андрій Халпахчі на прес-конференції в Укрінформі.

 «Змінюються традиції осіннього Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість», який переноситься тепер за термінами постійно на останні дні весни та початок літа. Ми впевнені, що такий період, як 27 травня — 3 червня, є дуже вигідним для фестивалю і для міста і можна буде використати відкриті майданчики», - сказав Андрій Халпахчі.

За його словами, перенесення на кращий - з точки зору промоції столиці і туризму - для Києва період планувалося в останні два роки. Нові терміни офіційно узгодили з Міжнародною федерацією асоціацій кінопродюсерів FIAPF та усіма світовими кінофестивалями класу А і Б. Заяву подали рік тому,  наприкінці липня одержали згоду.

Читайте також: «Золотого Лева» на Венеціанському кінофестивалі виграла американська фентезі-мелодрама

Незважаючи на те, що майже була готова програма на цей рік — традиційно «Молодість» проходить у жовтні, - вирішили за  недоцільне робити два повноцінних фестивалі поспіль, сказав гендиректор. Це складно, до того ж «фінансово потягнути за п'ять місяців два потужних фестивалі теж нелегко». Тож у  жовтні цього року, в його традиційні досі терміни, відбудеться дводенна презентація 47-го фестивалю.

«Цього року, 21 і 22 жовтня, буде презентація нового формату фестивалю, з новою ідентикою, новими програмами. Але традиційні програми ми залишаємо. 21 жовтня відбудеться презентація в Національній опері України. І ми фактично відкриємо фестиваль світовою прем'єрою нового українського фільму «Мир вашому дому». Це другий фільм режисера Володимира Лерта за мотивами п'єси Григорія Горіна і роману Шолом-Алейхема», - повідомив Халпахчі.

Він також зазначив, що в ці дні відбудеться  показ ще декількох українських прем'єр. А 22 жовтня у двох залах кінотеатру «Київ» — українсько-словацького фільму «Межа», на який очікують велику словацьку делегацію, зокрема і відому словацьку актрису Емілію Вашаріову, яка зіграла одну з центральних ролей.

«Хоч цьогоріч ми не проводимо міжнародний конкурс, відбудеться національний конкурс короткого метру, на який отримали дуже багато заявок і який оцінюватиме міжнародне журі на чолі з багаторічним директором «Панорами» на Берлінале Віландом Шпеком. Крім того, майже повністю залишається індустріальна програма. Також традиційно відбудеться Boat Meeting — пітчинг проектів, на який отримали 19 міжнародних та 12 українських проектів. Кращі 8 з них зараз — на стадії остаточного відбору міжнародними експертами», - поінформував гендиректор «Молодості», додавши, що переможець пітчингу отримає сертифікат на 10 тис дол. від компанії Star Media на постпродакшн в Україні.

Також, за словами Халпахчі, буде представлено кілька традиційних програм — як Фестиваль фестивалів, франкомовне кіно, німецькомовне кіно, деякі закордонні фільми. А разом з партнерами — Польським інститутом імені Адама Міцкевича - показано програму «Свобода». Вона відкриється реставрованою копією відомого фільму Анджея Вайди «Людина із заліза».

Повністю програму двох днів буде оголошено 5 жовтня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-