Лутковська: Погрози учасникам Форуму видавців – дискримінація

Лутковська: Погрози учасникам Форуму видавців – дискримінація

Укрінформ
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська вважає, що погрози та залякування учасників "Форуму видавців" – неприпустимі.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на заяву Лутковської.

Як зазначається, мова іде про книгу Лариси Денисенко "Майя та її мами". Це дитяча книга, яка розповідає про дівчинку, у якої дві мами.

На думку Уповноваженої, у книзі "розглядаються важливі питання етнічного різноманіття, соціального походження, гомосексуальної орієнтації, рівності людей. Книга має на меті виховання толерантного ставлення дітей до представників різноманітних соціальних груп та поваги до прав людини".

Офіс Уповноваженого з прав людини також звернувся до Головного управління Національної поліції у Львівській області з проханням забезпечити належні заходи безпеки на громадського порядку під час презентації книги, а також посилити безпеку на "Форумі видавців – 2017", де продаватимуть "Майя та її мами".

Валерія Лутковська закликає представників громадських організацій та громадян України утриматися від проявів нетерпимості щодо організаторів та учасників планованого заходу.

На думку Уповноваженої, погрози та залякування "посягають на свободу слова, містять ознаки підбурювання до дискримінації, яке є однією з форм дискримінації, заборонених статтею 6 Закону України "Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні".

Нагадаємо, лист-погроза надійшов на ім'я начальника СБУ у Львівській області, міського голови Львова Андрія Садового та голови Львівської обласної адміністрації Олега Синютки з копією на ГО "Форум видавців".

Зокрема, у листі йдеться про те, що запланована презентація, а також дискусія "Чи готова школа говорити з дітьми на складні теми" "є прямим посяганням на прищеплення школярам деструктивних принципів, що суперечать цінностям і традиціям, які споконвіку формувались в українських родинах".

Книгу авторку підписанти називають такою, що "присвячена одностатевим зносинам".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-