Перша відкрита репетиція дебютантів Віденського балу пройшла у мерії Києва

Перша відкрита репетиція дебютантів Віденського балу пройшла у мерії Києва

Фоторепортаж
Укрінформ
У Колонній залі Київської міської держадміністрації пройшла перша відкрита репетиція дебютантів Благодійного Віденського балу, який відбудеться у столиці 27-28 жовтня.

Серед учасників репетиції було чимало відомих в Україні особистостей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Неймовірна атмосфера панує в залі, коли дебютанти готуються до балу. Все красиво, вишукано, стильно, елегантно. Знаючи хист і темперамент нашого народу, впевнена, що український Віденський бал буде особливим", - зазначила його майбутня ведуча Лілія Ребрик.

Тренують учасників балу чоловік Лілії Андрій Дикий та Олена Балджи. Хореографи задоволені своїми підопічними і вірять, що всі вони впораються з завданням.

"Я хочу, щоб наші дебютанти були найурочистішим, найгарнішим, найбільшим святом, - розповіла Балджи. - І для цього я найближчі два місяці готова на все! Андрій запропонував: "Ти будь "батогом", а я стану "пряником", - і я погодилася".

Дикий підтвердив, що їхня тактика дає плоди: "Коли дебютанти починають нервувати: та нога? не та нога? - я розряджаю атмосферу жартом. А тоді Олена "справжнім тренерським голосом" командує: "Стали! Почали!" - і всі "вмикаються". Добрий і злий поліцейський - це завжди діє".

В учасників балу є ще півтора місяця на підготовку. За цей час вони звикнуть триматися на паркеті, рухатися синхронно і не думати весь час, якою ногою ступити. Навчаться танцювати полонез, яким, власне, відкривається бал, па-де-грас - "танець знайомства", а насамкінець настане черга вальсу.

"Я дуже задоволений учасниками, - зазначає Дикий. - Хоча серед них багато відомих і вкрай завантажених людей, всі відповідально ставляться до репетицій, стараються. В нас панує дуже дружня, командна атмосфера. Ми розпитали декого з дебютантів, що привело їх на ці репетиції. Багато хто зізнався, що участь у Віденському балі - це втілення дитячих мрій".

"Під час навчання в інституті Карпенка-Карого я завжди прогулювала хореографію, тому що вмію виконувати східні танці, але щоразу збивалася і збивала всю групу, коли треба було рахувати кроки. Тому в мене залишився острах перед бальними танцями. Але я добре знаю Андрія Дикого і Лілію Ребрик, тож упевнена, що зможу всього в них навчитися. До того ж кожна дівчина мріє побувати на балу, а цьогоріч він проходитиме в Києві у мій день народження. Це ж просто втілення мрії - я святкуватиму день народження на Віденському балу!", - розповіла телеведуча Роза Аль-Намрі.

Співачка М'ята, яка танцює разом с Олександром Борисенком, почувається весело і розкуто.

"Я щаслива бути тут, - каже М'ята. - Ніколи не танцювала вальс чи полонез, для мене це щось нове. Ми тренуємося три рази на тиждень по дві години, і коли нарешті руки, ноги, голова починають рухатися до ладу, я почуваюся щасливою, як дитина".

Олександр зізнається, що найважче для нього було навчитися посміхатися і тримати руку за спиною. Про те, чому вирішив узяти участь в балу, каже: "Мені здається, треба хоч раз у житті побувати на такому статусному заході. Кожен чоловік повинен знати правила етикету і вміти танцювати вальс. Адже ми представляємо свою країну, і повинні робити це гідно".

Його брат-близнюк Володимир також ставиться до події серйозно.

"Для мене Віденський бал - це насамперед благодійність. Мені подобається допомагати. Завдяки своїй коханій я зрозумів, що це одне з моїх покликань у житті. А якщо, допомагаючи іншим, можеш винести корисний досвід для себе, цим треба обов'язково скористатися", - каже він.

Його партнерка Любов Юнак, яка виступає під сценічним ім'ям Лавіка, згодна зі своїм коханим: "В усьому світі Віденські бали проходять саме з благодійною метою. Їхня краса та аристократизм - це чудово і естетично, і прекрасно, що така культура прищеплюється в Україні. Але для нас головне - що ми допомагатимемо іншим".

На відміну від інших учасників Лана Тіграна - професійна танцівниця і хореограф. Вона стала "обличчям" Віденського балу, знявшись у його промо-ролику, а зараз як партнер Дитячого балу організувала підготовку маленьких дебютантів у танцювальній школі "Relеase Education". Але й вона, як інші дебютантнки, мріє відчути себе в ролі принцеси.

"Крім того, - зазначає вона, - я дуже шаную традиції і цікавлюся культурою 19 століття. Віденський бал - частина історії, і мені кортить зануритися в неї".

Партнер Лани, телеведучий Тимур Мірошниченко, не зміг прийти на репетицію. Раніше він скаржився кореспонденту Укрінформу, що не вміє танцювати вальс і сприймає участь в балу як виклик.

Лана ж упевнена, що Тимур впорається: "Він, як і я, перфекціоніст за натурою. Хоче все зробити все найкращим чином, досягти на паркеті такої ж досконалості, як і в своїй професійній діяльності. Тому йому складно. Але він старається, і в нього виходить. Крім того, він до всього ставиться з гумором і надихає мене".

Дизайнерка Ірина Марчук на репетиції теж була без постійного партнера - латвійський співак і шоумен Маркус Ріва, з яким вона планує дебютувати на балу, поки що не зміг прилетіти до Києва. Але дизайнерка запевняє, що він теж розпочав тренування.

Як повідомляв Укрінформ, Віденський бал відбудеться в Києві 27-28 жовтня за підтримки мерій української столиці та Відня. До участі в ньому запрошені представники однієї з наймогутніших королівських династій Європи Габсбургів-Лотарингенів, власник елітного французького винного дому з Шампані Кловіс Теттенже, вихідці з України - Жаклін Сталлоне з синами Сильвестром та Френком і Галина Логвінова з донькою Мілою Йовович, та інші знаменитості. Гості пообіцяли надати ексклюзивні лоти для розіграшу на благодійному аукціоні, кошти від якого підуть на розвиток київського Центру реабілітації дітей з інвалідністю.

Крім традиційного формату, організатори вирішили провести ще й Дитячий бал - за всіма канонами дорослого, які зберігаються вже понад 100 років, але для учасників від 5 до 15 років.

Голова організаційного комітету Віденського балу, народний артист України, художній керівник та диригент оркестру класичної музики "Київ-Класик" Герман Макаренко сподівається, що цей захід стане в Києві щорічним.

Фото: Овсяннікова Юлія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-