Фільм про Сенцова покажуть на фестивалі документального кіно у Ризі

Фільм про Сенцова покажуть на фестивалі документального кіно у Ризі

Фото, відео
Укрінформ
На фестивалі документального кіно Артдокфест в столиці Латвії Ризі відбувся конкурсний показ фільму Аскольда Курова «Процес» про незаконно засудженого в РФ українського кінорежисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Після Риги ми поїдемо з фільмом про Олега на фестиваль документального кіно в Харкові (Kharkiv MeetDocs пройде з 29 вересня по 1 жовтня - ред.), потім - в Швейцарії, Португалії. Тільки що були з показом в Естонії. І там була увага преси. Потрібно, щоб світ не забував про Сенцова і вимагав його звільнення», - сказав Куров.

Разом з режисером фільм представляв його продюсер Макс Туула. Також виступили тимчасовий повірений України в Латвії Аліса Подоляк, українські кінорежисери-документалісти Сергій Буковський, Аліса Коваленко.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року російський суд в Ростові-на-Дону засудив українського режисера з Криму Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за сфабрикованим обвинуваченням у підготовці терактів в Криму. Інший обвинувачений у справі, Олександр Кольченко, отримав 10 років колонії.

Читайте також: Сенцова етапували з Іркутська в невідомому напрямку

9 вересня правозахисники виявили, що Сенцов знаходиться в іркутському СІЗО, хоча до цього він відбував покарання у виправній колонії в Якутську. У понеділок з'явилася інформація, що Сенцова етапували зі слідчого ізолятора в Іркутську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-