Премія PinchukArtCentre назвала номінантів

Премія PinchukArtCentre назвала номінантів

Укрінформ
PinchukArtCentre оголосив імена 20 художників, номінованих на Премію PinchukArtCentre 2018 - загальнонаціональну премію в галузі сучасного мистецтва для молодих українських художників віком до 35 років.   

Про це повідомляє прес-служба арт-центру. 

"Шорт-лист був обраний відбірковою комісією з більш як 650 заявок, отриманих від молодих українських художників з усіх регіонів України та інших країн світу", - йдеться у повідомленні.

До шорт-листа номінантів Премії PinchukArtCentre 2018 увійшли: Михайло Алексеєнко (27, Київ), Юліана Голуб (27, Харків), Катерина Єрмолаєва (32, Донецьк/Київ), Анна Звягінцева (30, Дніпро/Київ), Тарас Каменной (32, Харків), Микола Карабінович (29, Одеса), Аліна Клейтман (26, Харків), Віталій Кохан (30, Суми/Харків), Юлія Кривич (29, Дніпро), Саша Курмаз (30, Київ), Ларіон Лозовий (29, Київ), Роман Михайлов (28, Харків/Київ), Олег Перковський (33, Кам’янець-Подільський/Львів), Сергій Радкевич (30, Луцьк/Львів), Євген Самборський (33, Івано-Франківськ/Київ), Іван Світличний (28, Харків/Київ), Дмитро Старусєв (32, Макіївка), Павло Хайло (29, Луганськ/Київ), а також групи: Ярема Малащук (24, Коломия/Київ) та Роман Хімей (25, Коломия/Київ), Ревковський і Рачинський (Даніїл Ревковський, 24, Харків; Андрій Рачинський, 27, Харків). 

Розглядаючи заявки, комісія в своєму виборі керувалася як загальною практикою художника, так і поданими на конкурс роботами, які є показовими. Рішення приймалося методом консенсусу. Для комісії найцікавішими були ті практики, які створюють можливості нового досвіду, і художники, які в своїй практиці відходять від "області загального знання" і розвивають свої моделі творчості в неочевидному полі.

Виставка робіт 20 номінантів буде представлена у PinchukArtCentre з лютого по травень 2018 року.

"Переможці Премії будуть оголошені на церемонії нагородження в Києві в березні 2018 року. Володар головної премії отримає 250 тис. грн., два лауреати спеціальної премії - по 60 тис. грн. кожен. Крім того, переможці зможуть пройти стажування в майстернях провідних художників світу. Лауреатів головної та спеціальної премії оберуть та оголосять члени міжнародного журі. Володаря призу громадськості в розмірі 25 тис. грн. буде визначено голосуванням відвідувачів виставки номінантів Премії", - йдеться у повідомленні. 

Читайте також: В Іспанії відкрилась виставка петриківського розпису з України

Переможець Премії PinchukArtCentre автоматично стає номінантом Премії Future Generation Art Prize 2019 - міжнародної арт-премії для молодих художників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-