У Маріуполі відкривається «Червона рута–2017»

У Маріуполі відкривається «Червона рута–2017»

Укрінформ
У Маріуполі у середу, 6 вересня, відкривається  XV Всеукраїнський фестиваль сучасної пісні та популярної музики «Червона рута–2017».

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили організатори фестивалю.

 «Всеукраїнський фестиваль сучасної пісні та популярної музики «Червона рута–2017»  пройде у Маріуполі  з 6 по 10 вересня. В ньому візьмуть участь солісти та гурти з кожної області України, а це 350 учасників – переможці відбіркових конкурсів минулого року та зірки української масової музики», - сказали організатори. 

Вони підкреслили, що це найбільший фестиваль в Україні, бо у відбіркових конкурсах брали  участь понад 5000 учасників з усіх регіонів України.

Також зазначили, що  «Червона рута» – найстарший фестиваль в Україні, що сформував українську сучасну молодіжну масову музику, він єдиний масштабний некомерційний  музичний фестиваль в країні, де участь у всіх заходах безкоштовна, а вхід - вільний.

Конкурси проходитимуть в палаці культури «Молодіжний», драматичному  театрі,  будинку культури  Металургів. 

Концерт – відкриття фестивалю «Червона рута» пройде сьогодні в центрі Маріуполя на відкритій сцені на площі Театральна. В ньому візьмуть участь відомі українські солісти і гурти – переможці фестивалю «Червона рута» попередніх років.

Читайте також: На Контрактовій пройде українсько-німецький фестиваль

У програмі фестивалю - виступи у жанрах: український автентичний фольклор, популярна, сучасна танцювальна, акустична, експериментальна та рок-музика. Будуть представлені напрямки: дискотечні, клубні пісні, сучасні кавери пісень Володимира Івасюка та інших українських композиторів, обробки українських народних пісень, пісні світових зірок популярної та джазової музики в перекладі українською.

Також у рамках фестивалю на Центральному  міському  пляжі  в  наметовому містечку поруч з десятками яхт і катерів проходитимуть караоке-змагання за участю конкурсантів, гостей та мешканців Маріуполя.

Завершиться «Червона рута–2017» ввечері 10 вересня гала-концертом переможців фестивалю, де будуть представлені нові пісні в оригінальних обробках та виконанні. Після завершення заходу – святковий салют.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-