Довженко-Центр створює

Довженко-Центр створює "бруталістичний простір" під ГогольФест

Укрінформ
З 7 по 17 вересня, на час мультидисциплінарного фестивалю ГогольФест-2017, Довженко-Центр перетвориться на осередок кінематографічного та візуального життя столиці. 

Про це повідомляє прес-служба центру. 

"7 вересня, у день офіційного початку фестивалю, на першому поверсі найбільшого в Україні кіноархіву розпочне роботу фестивальний портал - бруталістичний тимчасовий простір, що надалі протягом осені діятиме для спілкування за кавою та вином, експозицій public art, перформансів та дискусій, презентацій мистецьких соціальних ініціатив та спілкування. Відкриється проект презентацією site-specific інтерактивної інсталяції "Інтроструктура" художниці Анни Надуди та аудіовізуальним перформансом у співпраці з Syoda (side-project Федора Сівцова, учасника групи Atomic Simao)", - ідеться в повідомленні.

Крім того, 7 вересня у приміщенні майбутнього Музею кіно на 5 поверсі Довженко-Центру відкриється виставка "Хроніки тотальної фотографії" Євгенія Павлова та Тетяни Павлової, що представляє розвиток знакового для історії сучасного українського фотомистецтва проекту та творчого методу. 

Читайте також: Кіновересень: Неймовірні пригоди італійців в Україні

З 8 по 17 вересня поряд із виставкою у кінолекційній залі відбуватиметься основна кінопрограма фестивалю, спеціально підготована Довженко-Центром. Відповідно до цьогорічної теми ГогольФесту - "Ковчег" - вона отримала іронічну назву "Виживуть кінокоханці". 

Протягом майже двох тижнів на глядачів чекають три тематичні програми, що об'єднують прем'єри і покази рідкісного українського і зарубіжного кіно, зустрічі з відомими кінодіячами і культурологами, ретроспективи українського короткого метру. 

Зокрема, в авторській програмі "Кіно з Андрієм Алферовим" глядачі побачать прем'єри "Припутні" Аркадія Непиталюка (Україна, 2017), "Стрімголов" Марини Степанської (Україна, 2017), "Учень" Кирила Сєрєбреннікова (Росія, 2016). Спеціальний закордонний гість програми - ізраїльський режисер Ерез Пері, автор фільму "Допит" (2016), голова кафедри аудіовізуальних мистецтв у колледжі Сапір, арт-директор Міжнародного кінофестивалю в Сдероті.

Читайте також: В Японії знайшли український фільм 1930 року, що вважали втраченим

Традиційний кінолекторій Довженко-Центру "Культурфільм" цього року отримав назву "Еросфера" і певною мірою перегукується з виставкою "Хроніки тотальної фотографії", адже досліджує феномен тілесності та еротизму в українському кіно початку 90-х. Зокрема чи не вперше на великому екрані буде показано фільми "Оголена у капелюсі" та "Пристрасті за Анжелікою" Алєксандра Полиннікова. Показам передуватимуть культурологічні лекції Олександри Набієвої, Тетяни Дашкової та Олександра Івашини. 

Кожного фестивального вікенда для дорослих і малих відвідувачів "ГогольФесту" Довженко-Центр підготував програму найкращих короткометражних художніх, анімаційних та документальних стрічок, що отримали нагороди на українських кінофестивалях - WEEK-END: Короткий метр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-