Україна вперше відкриє стенд на МКФ у Торонто

Україна вперше відкриє стенд на МКФ у Торонто

Укрінформ
Вперше Україна буде представлена національним стендом на Міжнародному кінофестивалі у Торонто, що відбудеться 6 - 17 вересня, також під час 42-го МКФ пройдуть Дні українського кіно. 

Про це заявив у понеділок на прес-конференції голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вперше Україна на рівні і офіційному, й індустріальному долучиться до великих кіноіндустріальних івентів у Північній Америці. Це є епіцентр кінематографічного світового життя, і дуже важливо приносити туди інформацію про нашу індустрію, налагоджувати контакти, представляти наше кіно, можливості нашої країни по залученню кіновиробників з усього світу... В рамках цього заходу одночасно з представленням нашої кіноіндустрії ми плануємо провести Дні українського кіно в Торонто, де можемо продемонструвати найкращі українські фільми останніх часів", - сказав Іллєнко.

Він зазначив, що на проведення Українського стенду і пов'язані з ним івенти, а також Дні українського кіно державні структури - Держкіно та МЗС - виділяють по 450 тис. грн. 

Виконавчий директор Української кіноасоціації та директор Media Resourses Management Вікторія Ярмощук додала, що кіноіндустрія вклала в цей проект невелику суму - близько 6 тис. дол. 

"Але ми сподіваємося, що якщо вибудуємо лінійку участі України у важливих для нас фестивалях, то зможемо максимально зняти цей тягар з держави, залучаючи не тільки граців індустрії, а й спонсорів", - зазначила вона. 

За словами гендиректора компанії "Артхаус Трафік", яка є організатором Днів українського кіно у Торонто, Дениса Іванова, у програмі Днів з 8 до 10 вересня будуть показані різні фільми, зняті останнім часом в Україні. Це і найновіші релізи, які побачив український глядач - "DZIDZIO Контрабас" і "Червоний", і фільм "Припутні" Аркадія Непиталюка, що вийде наприкінці вересня, і "Гніздо горлиці" Тараса Ткаченка, і фестивальні хіти - "Школа №3" та "Процес" про Олега Сенцова, оскільки дуже важливо говорити про нього на різних майданчиках. Інформація про Сенцова також буде розповсюджуватися на Українському стенді, який працюватиме з 7 до 17 вересня. 

Читайте також: Іллєнко анонсував 13 українських фільмів до кінця року

Організатори стенду, який працюватиме під закликом Ukraine is Your Destination, - Державне агентство України з питань кіно спільно з посольством України в Канаді, за підтримки Українського національного об'єднання в Торонто та представників української кіноіндустрії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-