Афіша до

Афіша до "Касабланки" пішла з молотка майже за $480 тисяч

Укрінформ
Єдиний збережений італійський рекламний плакат до знаменитого голлівудського кінофільму "Касабланка" (1942) продали на аукціоні в США за $478 тисяч.

Про це повідомили представники аукціонного будинку Heritage Auctions, який влаштував торги, передає ТАСС.

"Я знав, що цей постер особливий, але я навіть і уявити не міг такого підсумку", - розповів Грей Сміт, голова відділення Heritage Auctions, що спеціалізується на продажу класичних постерів до кінокартин.

Представники аукціонного будинку, що базується в Далласі (штат Техас), спочатку оцінювали лот не більше ніж в $200 тисяч, проте у результаті виручка перевершила всі очікування.

Читайте також: Кіновересень: Неймовірні пригоди італійців в Україні

Мова йде про плакат, намальований в 1946 році спеціально для італійської прем'єри фільму, яка відбулася чотири роки після оригінального релізу стрічки в США. На ньому на біло-зеленому тлі зображено акторів Хамфрі Богарта та Інгрід Бергман, які зіграли головні ролі в цій класичній картині.

Афіша раніше належала приватному колекціонерові в Лондоні. Новий власник плаката побажав залишитися невідомим.

Проданий плакат до "Касабланки" тепер офіційно ділить перше місце в списку найдорожчих кіноафіш, коли реалізованих на аукціоні, з постером до чорно-білої німої картини 1927 року "Лондон після півночі". Останній пішов з молотка в 2014 році за точно таку ж суму.

Вийшла в 1942 році в прокат в США "Касабланка" режисера Майкла Кертица практично відразу ж отримала найвище визнання публіки та критики. Картина номінувалася на вісім премій "Оскар" і отримала три з них, включаючи нагороду за кращий фільм року. Згодом впливовість цієї чорно-білої стрічки на кінематограф неодноразово визнавалася світовими експертами і кінознавцями. Фільм постійно включається у всілякі рейтинги кращих голлівудських кінострічок. Американський інститут кіномистецтва поставив "Касабланку" на друге місце в списку кращих вироблених в США фільмів в історії і на перше в рейтингу кращих американських мелодрам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-