Кожен український фільм має починатися заставкою про заручників Кремля - Держкіно

Кожен український фільм має починатися заставкою про заручників Кремля - Держкіно

Укрінформ
Голова правління Української кіноакадемії режисер Михайло Іллєнко закликав кінематографістів - учасників міжнародних фестивалів кожен український фільм супроводжувати заставкою про українських бранців.  

Про це він заявив напередодні під час позачергового з'їзду Національної спілки кінематографістів України у Будинку кіно, інформує прес-служба спілки.

«Кінорежисер, голова Правління Української кіноакадемії Михайло Іллєнко запропонував спосіб, яким кінематографісти можуть звертати увагу світу на долю Олега Сенцова та українських бранців (у Росії - Ред.): супроводжувати кожний український фільм, який виходить на міжнародну арену, 15-30-секундною заставкою, яка нагадує про наших бранців», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 25 серпня 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд засудив українського кінорежисера, громадського активіста Олега Сенцова до 20 років суворого режиму. Сенцова звинуватили у нібито підготовці теракту, а саме: плануванні вибухів біля меморіалу "Вічного вогню" та пам'ятника Леніну у кримській столиці. Крім того, Сенцову поставили в провину підпали офісів Російської громади Криму та партії "Єдина Росія" у Сімферополі.

Спільником Сенцова російські слідчі зробили кримського активіста, антифашиста Олександра Кольченка. Північнокавказький суд Ростова виніс Олександру Кольченку вирок - 10 років колонії суворого режиму.

Читайте також: Фільм "Червоний" у перший вікенд зібрав 1,5 мільйона - Іллєнко

Олександр Кольченко, як і Олег Сенцов, своєї провини не визнав. Правозахисні організації вважають обвинувачення необгрунтованими і політично мотивованими. Російський правозахисний центр "Меморіал" визнав їх політв'язнями.

Фото: Василь Дерюгін / Коммерсант

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-