Apple витратить $1 мільярд на шоу та серіали наступного року

Apple витратить $1 мільярд на шоу та серіали наступного року

Укрінформ
Apple має намір зайнятися виробництвом оригінального відеоконтенту і готова вкласти у новий напрямок $1 мільярд.

Цю суму можна порівняти з витратами Amazon на створення власних телешоу в 2013 році, вона вдвічі менша за бюджет телеканалу HBO в 2016 році, повідомляє itc.ua із посиланням на видання The Wall Street Journal.

За словами співрозмовників видання, Apple може запустити до десяти телевізійних шоу. Їх створенням займуться колишні топ-менеджери Sony Pictures Television Джеймі Ерліхт і Зак ван Амбург, які брали участь у створенні багатьох популярних серіалів, у тому числі «Пуститися берега», «Корона» та «Краще телефонуйте Солу».

Також до Apple недавно долучився колишній глава кабельного каналу WGN America Метт Чернісс. На чолі нової команди стоїть старший віце-президент компанії Apple з програмного забезпечення Едді Кью, який раніше натякав на те, що Apple може випустити гідного суперника популярного серіалу Game of Thrones. Також йдеться, що гроші виділені на наступний рік, тож оригінальний контент від Apple ми побачимо ще нескоро.

За даними видання, виробництво одного епізоду комедійного шоу коштуватиме приблизно $2 млн, епізод драми – $5 млн, а одна серія шоу рівня «Гри престолів» може коштувати близько $10 млн.

Зараз на Apple Music вже виходять телевізійні проекти: шоу коміка Джеймса Кордена Carpool Karaoke і передача про розробників мобільних додатків Planet of the Apps, але, як відзначає WSJ, прихильності критиків вони не отримали, а рейтингів Apple не розкриває. Все це наводить на думку, що особливо успішними вони не є.

Читайте також: Disney припиняє співпрацю із Netflix та запускає власну стрімінгову платформу

Про те, що Apple планує виробництво ексклюзивного контенту і готується запустити потоковий відеосервіс, WSJ вперше повідомила на початку цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-