На Черкащині вчетверте пройде фестиваль Тараса Шевченка “Ше.Fest”

На Черкащині вчетверте пройде фестиваль Тараса Шевченка “Ше.Fest”

Укрінформ
На малій батьківщині Великого Кобзаря, у селі Моринці на Черкащині, 12-13 серпня пройде четвертий Всеукраїнський фестиваль Тараса Шевченка “Ше.Fest”. Його тема - 100 років української боротьби, яку задовго раніше передбачив поет.

Про це йшлося у вівторок в Укрінформі на презентації заходу, що проходитиме за підтримки міністерства молоді та спорту.

“Принципова позиція міністерства - підтримувати подібні проекти, які дають можливість відкривати Україну та українське, демонструвати молоді з різних регіонів країни і з-поза її меж те, якою є справжня Україна, давати молоді можливість долучатися до справжніх джерел, набувати хороших і правильних знань, знайомитися з українською музикою, культурою та мистецтвом. Власне, “Ше.Fest” і є такою платформою, яка всі ці завдання вирішує. І тому дуже важливо, що такий фестиваль є”, - наголосив заступник міністра молоді та спорту Олександр Ярема.

Організатор та співзасновник фестивалю Юлія Капшученко-Шумейко вказала на те, що “Ше.Fest” проходитиме вже вчетверте в рідному селі поета - Моринцях Звенигородського району Черкаської області. Він триватиме два дні і працюватиме у 3 зміни. Для глядачів удень і вночі працюватимуть 12 локацій.

З головної музичної сцени лунатимуть виступи сучасних українських гуртів “Kozak System”, “Мотор'ролла”, “Vivienne Mort”, “Веремій”, “КораЛЛі”, “Мрія Життя”, “Проти Течії”, “Сад”.

На просвітницьку галявину завітають одразу два мегапопулярні українські письменники  - Василь Шкляр та Сашко Лірник. Сама галявина поєднає в собі зустрічі з шевченкознавцями, політологами, істориками, мандрівниками; якісну музику з новим звучанням молодих гуртів та осучаснених слів Шевченка; з театральним перфомансом від дитячої студії “Фенікс”, зазначають організатори.

Театральна сцена запропонує глядачам перформанси та вистави, а нічний кінозал покаже три нові українські фільми: “Спадок нації”, “Гніздо горлиці” та “Моя бабуся Фані Каплан”. Тим, хто не спатиме вночі, організатори пропонують відвідати галявину нічної акустики.

Читайте також: Мінінформ у День корінних народів проведе загальнонаціональну кампанію

На учасників фестивалю чекають екскурсії “шевченківськими стежками”, майстер-класи з хенд-мейду, книжковий ярмарок, виставка народних майстрів та художників.

Для наймолодших учасників фестивалю створено Дитячу галявину, яка працюватиме протягом двох днів з 12:00 до 18:00. На ній буде представлена виставка картин, казковий лабіринт “Цілюща сила” за стародавніми українськими легендами і міфами від творчої студії “КолоДій”, майстер-класи із травоплетіння та малюнку, а також конкурси на краще “ягнятко”, що “веселилось”, та краще прочитання поезії Тараса Шевченка дітьми.

Організатори очікують цього року на 5 тисяч учасників фестивалю, вхід на який буде вільним. До речі, захід безалькогольний - за домовленістю з місцевою владою протягом двох днів у Моринцях навіть заборонено продавати алкоголь.

Кожен охочий зможе оселитись у наметовому містечку поблизу Моринців. Традиційно мешканці містечка роблять благодійний внесок на облаштування цієї території – за один день 30 грн, за два дні 50 грн з людини. Фестиваль є благодійним, цього року збирають кошти на потреби родини загиблого бійця АТО, в якій зростає троє маленьких дітей.

Карту заходу можна побачити за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-