Парубій відвідав фестиваль української середньовічної культури

Парубій відвідав фестиваль української середньовічної культури "Ту Стань 2017"

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій узяв участь у відкритті ХІІ фестивалю української середньовічної культури «Ту Стань 2017: Як в кіно!».

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

«Мета фестивалю українського середньовіччя «Ту Стань!» – відродити дух українського лицарства. 12 років тому, коли в селі Урич на Львівщині починався фестиваль української середньовічної культури, його організатори поставили мету відродити дух українського  лицарства, який надихав наших дідів і батьків, і який надихає наших героїв сьогодні» - сказав Парубій, вітаючи учасників фестивалю.

Читайте також: Порошенко привітав учасників і гостей фестивалю «Дзвони Лемківщини»

За його словами, у програмі дійства, яке проходить біля підніжжя скель, на яких з ІХ до ХVI століття стояла захисна фортеця та митний пост на відрізку Великого шовкового шляху із Китаю до Португалії, відбудуться лицарські бої, стрільби з луків та арбалетів, штурм фортеці, катання на конях та численні майстер-класи.

«Цей фестиваль - один з найбільш популярних на Львівщині, це місце нашої сили», - наголосив Парубій.

Він зауважив, що скелі, яким 55 мільйонів років зберегли знаки язичницьких та перших християнських вірувань, а пази та вруби, зроблені під час будівництва фортеці, що мала висоту 25 метрів, дозволяють визначити вигляд замку в натуральну величину.

«Об’єкт унікальний! Такого немає в усьому світі!», - додав Парубій.

Голова Верховної Ради побажав учасникам дійства набратися сили та закликав розширювати рамки фестивалю і звести копію замку.

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-