Порошенко привітав учасників і гостей фестивалю «Дзвони Лемківщини»

Порошенко привітав учасників і гостей фестивалю «Дзвони Лемківщини»

Укрінформ
Президент Петро Порошенко привітав учасників і гостей фестивалю «Дзвони Лемківщини».

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Щиро вітаю організаторів, учасників і гостей XVIII Всеукраїнського фестивалю лемківської культури «Дзвони Лемківщини». Це дійство традиційно скликає тисячі людей з України та з-за кордону на щедру гостину до мальовничого Тернопілля. Зберігаючи свою унікальність, самобутня лемківська культура непересічними вміннями і талантом своїх представників органічно наповнює різноманітну та єдину духовну скарбницю Українського народу", - зазначив Порошенко.

Також Президент побажав учасникам і гостям фестивалю здоров'я, миру й злагоди та плідних здобутків.

Як повідомляв Укрінформ, 5-6 серпня на Всеукраїнському фестивалі «Дзвони Лемківщини», який традиційно проводиться в лісовому урочищі «Бичова», що в Монастириському районі Тернопільської області, організатори очікують прийняти понад 40 тис. гостей,  зокрема, туристичні групи та самобутні мистецькі колективи із Словаччини, Чехії, Польщі, Румунії, Угорщини.

Читайте також: Львовом проляже "розумний" туристичний маршрут

Щодо культурно-мистецької частини свята, то вона буде  дуже насичена: діятиме містечко майстрів народної творчості, лемківська кухня, туристи зможуть оглянути виставку ретро-світлин про лемківську культуру, експозицію дерев'яної скульптури майстрів-лемків. Також буде запалена лемківська ватра та пройдуть давні народні обряди і гуляння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-