Держкомтелерадіо приймає заявки на премію

Держкомтелерадіо приймає заявки на премію "Українська книжка року"

Укрінформ
Державний комітет телебачення і радіомовлення України розпочав прийом заявок для участі в конкурсі на здобуття щорічної премії Президента України "Українська книжка року".

Про це Укрінформу повідомили в Держкомтелерадіо.

"Заявка на участь у конкурсі відповідно до Положення про щорічну премію Президента України "Українська книжка року", затвердженого Указом Президента України від 16 грудня 2009 року № 1058, подається Держкомтелерадіо України до 15 листопада 2017 року разом із виданням і повинна містити інформацію про видання, що висувається на здобуття премії, автора (співавторів) виданого твору, видавництво або видавничу організацію, рік видання, тираж, обгрунтування висунення видання на здобуття премії, анотації на видання", - йдеться в повідомленні.

Премія присуджується в таких номінаціях:

за видатні досягнення у галузі художньої літератури - книжковому виданню творів класичної або сучасної української прози, поезії, українських перекладів художньої літератури;

за вагомий внесок у розвиток українознавства - книжковому виданню творів, які формують знання про Україну, її народ, історію, культуру, науку, довідковому, енциклопедичному, краєзнавчому або картографічному виданню, виданню іншого твору україністики;

за сприяння у вихованні підростаючого покоління - книжковому виданню творів дитячої літератури, посібнику або підручнику для дошкільників, учнів чи студентів.

Висунення видань на здобуття премії здійснюється з дотриманням законодавства про інтелектуальну власність.

На здобуття премії висуваються книжкові видання українською мовою, видані в Україні протягом останніх трьох років, але не пізніш як за півроку до їх висунення на здобуття премії.

Читайте також: Друковані видання з фондів Книжкової палати переведуть у "цифру"

Видання, висунуті на здобуття премії, мають бути довершені за змістом та видані на високому естетичному, художньому, поліграфічному рівні.

Заявку та видання (в 2-х примірниках) з поміткою "Щорічна премія Президента України "Українська книжка року" просять надсилати до Держкомтелерадіо України за адресою: 01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2.

Контактний телефон: 278-87-56.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-