Померла авторка

Померла авторка "Анжеліки"

Укрінформ
У французькому Версалі у віці 95 років пішла із життя письменниця Сімона Шанже, більш відома за псевдонімом Анн Голон.

Про це повідомила її донька Надін Голубінова, інформує 24tv.ua із посиланням на AFP.

За її словами, авторка серії книг про Анжеліку, померла ще у п’ятницю, 14 липня. Причиною смерті виявився перитоніт, з ускладненнями від якого вона боролося тривалий час, однак, незважаючи на це, була досить активною та брала участь у різноманітних заходах: до прикладу, провела автограф-сесію у квітні та дала своє останнє інтерв’ю у травні.

Анн Голон є відомою завдяки романам про авантюристку XVII століття Анжеліку, які були дуже популярними в колишньому СРСР. Загалом разом з чоловіком Всеволодом Голубіновим, який писав під псевдонімом Серж Голон, вона створила 13 романів. Перший, "Анжеліка – маркіза янголів", вийшов  друком у 1957 році, а остання книга саги ("Анжеліка та Королівство Франції) побачила світ у 2009 році.

Романи про Анжеліку перекладені 30 мовами, за мотивами цих творів було знято 6 фільмів ("Анжеліка – маркіза янголів" 1964 і рімейк 2013 року, "Чудова Анжеліка", "Анжеліка та король", "Нестримна Анжеліка", "Анжеліка та султан"), у п'яти з них, за винятком рімейка, головну роль виконала французька актриса Мішель Мерсьє. В останній кінострічці, що вийшла на екрани в 2013 році, героїню зіграла Нора Арнезедер.

Щоправда сама Голон вважала, що екранізації та переклади викривляють і неправильно передають характер Анжеліки, яка "боролося у любові зі свободою".

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-