В Іспанії, незважаючи на протест, призначили дату ексгумації Далі

В Іспанії, незважаючи на протест, призначили дату ексгумації Далі

Укрінформ
Останки Сальвадора Далі мають намір ексгумувати 20 липня для встановлення батьківства жительки Жирони, "ясновидиці" Пілар Абель Мартінес за її позовом.

Про це заявили в мерії іспанського міста Фігерас (провінція Жирона, автономне співтовариство Каталонія), де похований художник, повідомляє РІА Новости з посиланням на каталонське видання El Punt Avui.

"Могила художника знаходиться у театрі-музеї Сальвадора Далі, створеному ним самим у Фігерасі. Під однією з плит, якими викладено підлогу будівлі, знаходиться склеп з тілом художника. Зразок ДНК буде узятий прямо в музеї, виносити останки за його межі не будуть", - йдеться в повідомленні.

Водночас на розгляді суду знаходиться позов, поданий Фондом "Гала-Сальвадор Далі", який оскаржує ексгумацію. Судове засідання призначено лише на 18 вересня.

Читайте також: В Іспанії ексгумують останки Далі

"Ми не проти того, щоб встановити батьківство, але існують інші можливості отримання генетичного матеріалу крім ексгумації", - заявляють у фонді. Зокрема, там пропонують узяти ДНК у брата "ясновидиці": якщо вони співпадуть з ДНК позивачки, значить, у них спільні батьки – як батько, так і мати.

Однак адвокат Енріке Бланкес заявив, що проти такого варіанту, оскільки "він не буде остаточним, і єдине, що станеться, – це продовження процесу, який триває вже більше двох років". Сама Абель також виступила проти, оскільки, за її словами, її брат хворий на лейкемію.

Пілар Абель Мартінес народилася 1959 року в місті Фігерас. У її матері нібито був таємний зв'язок з художником у Порт-Льїгат, де вона працювала в будинку друзів Далі. У 1955 році жінка переїхала у Кастельон-де-Ампуріас, вийшла заміж і через деякий час у неї народилася донька. За словами Пілар, вперше вона почула про те, що є незаконнонародженою дочкою Далі, від бабусі, матері офіційного батька.

Сальвадор Далі помер 23 січня 1989 року на 85-му році життя. Він заповів поховати його так, щоб по могилі могли ходити люди, тому тіло Далі замуровано в підлозі однієї з кімнат театру-музею. Фонд "Гала-Сальвадор Далі" був заснований у 1983 році самим Далі і зараз, серед іншої діяльності, управляє театром-музеєм.

Фото: People

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-