День Конституції: у Сумах проходить фестиваль

День Конституції: у Сумах проходить фестиваль "Сурми України"

Фото, відео
Укрінформ
У середу, 28 червня, з нагоди 21-ї річниці прийняття Конституції України у Сумах проходить XVI Міжнародний фестиваль духової музики „Сурми України”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

 „Я хочу вас запевнити, що Сумщина, яка іде в фарватері реформ, ініційованих Президентом та урядом, обов’язково буде рухатись далі у цьому напрямку. Ми маємо бути всі разом та показати, що ми мужні, сильні та не звернемо з обраного шляху. І нехай Конституція, за якою ми всі маємо жити, буде й надалі для нас дороговказом”, –зазначив під час мітингу на площі Незалежності голова Сумської ОДА Микола Клочко.

Фото: vsisumy.com

Після вручення державних нагород учасники фестивалю під оплески сотень містян пройшли марш-парадом центральною вулицею Сум – Соборною.

Цьогорічні "Сурми України" зібрали 14 українських та закордонних оркестрів.

 Сумчани та гості міста мають можливість почути колективи Державної спеціальної служби транспорту з Чернігова та Новомосковська, Заслужений оркестр академічного оркестру пісні і танцю Збройних сил України з Києва, оркестр Центру військово-музичного мистецтва Військово-морських сил ЗСУ з Одеси, Народний духовий оркестр „Роксолана” Кременчуцького педагогічного училища, оркестр Харківського авіаційного університету, оркестри Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Бортнянського, 27-ї Сумської реактивної артилерійської бригади.

Дебютують на фестивалі три колективи з Києва: камерний оркестр Національного педагогічного університету ім. Драгоманова, оркестр Центру музичного мистецтва Управління забезпечення оперативно-рятувальної служби цивільного захисту населення Державної служби України з надзвичайних ситуацій, зведений військовий оркестр Військового Інституту телекомунікацій та інформатизації Державного університету телекомунікацій та Київського військового ліцею ім. Богуна.

Приїхали до Сум і давні друзі фестивалю – військово-історичний оркестр "Улудаг Мехтер" (місто Бурса, Туреччина).

Фестиваль фінансується з міської скарбниці. Також досягнуто домовленість про надання на його проведення субвенції з обласного бюджету.

Після марш-параду вулицею Соборною міста Сум оркестри виступають на різних майданчиках міста та у двох заміських дитячих таборах, дають гала-концерт на стадіоні „Ювілейний”.

Прев'ю: dancor.sumy.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-