Віденський бал у Києві хочуть зробити щорічним

Віденський бал у Києві хочуть зробити щорічним

Укрінформ
Організатори благодійного Віденського балу, який пройде в Києві цієї осені, хочуть зробити цей захід у столиці України щорічним.

Про це на прес-конференції "Міжнародні культурні проекти: між Євробаченням та Віденським балом" сказав голова оргкомітету, народний артист України Герман Макаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сподіваємося, що наш бал пройде на гідному рівні, що його високо оцінить Віденський комітет. Адже ви знаєте, що при мерії Відня є комітет, який відслідковує проведення таких балів по всьому світу, ставить їм оцінки. Ми докладемо всіх зусиль, щоб київський бал отримав найвищу оцінку і щоб він проводився в столиці щорічно", - зазначив Макаренко.

Всі учасники прес-конференції підкреслювали, що проведення Віденського балу дозволяє презентувати Україну як високорозвинену, безпечну, сучасну і культурну державу. І хоча ця подія не така масова, як Євробачення, що відбулося нещодавно (організатори планують, що її відвідають близько 2 тис. гостей), вона теж має своїх прихильників.

Голова департаменту культури Київської міської держадміністрації Діана Попова висловила переконання, що такі заходи, як Євробачення та Віденський бал, допомагають наносити Україну на культурну карту Європи.

"Мені приємно, що це відбуватиметься в Києві, і Київ знову стане центром тяжіння до європейськості", - наголосила вона.

Ще один учасник прес-конференції, голова Асоціації гостинності Олександр Лієв, назвав захід, що планується, "євровіденським балом", і пообіцяв йому підтримку всіх членів Асоціації.

Ексклюзивний організатор балу, генеральний директор групи компаній "Брендберг" Марина Ігнатуша повідомила, що фінансування Віденського балу в Києві відбувається без залучення державних коштів.

"Нас фінансують міжнародні компанії, наші українські компанії, наші партнери, меценати. Підтримка таких заходів - це європейська традиція. Це позитивно впливає на імідж, підкреслює важливість кампанії, її соціальну відповідальність, адже Віденський бал є благодійним проектом", - зазначила Ігнатуша.

За її словами, зараз вже можна впевнено говорити про те, що коштів на проведення цьогорічного балу в Києві вистачить.

Як повідомляв Укрінформ, Віденський бал відбудеться 27-28 жовтня за підтримки мерій Відня і Києва, ряду міжнародних організацій, зокрема, Українсько-австрійської асоціації. На захід запрошені державні діячі, зірки опери та балету, діячі культури з країн Європейського Союзу та США. Разом з традиційним балом пройде також Дитячий віденський бал для учасників від 5 до 15 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-