У Хмільнику стартує Міжнародний етнофестиваль

У Хмільнику стартує Міжнародний етнофестиваль "Живий вогонь"

Укрінформ
На Вінниччині у суботу в місті Хмільник стартує ІХ Міжнародний етнофестиваль "Живий вогонь".

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила співорганізатор фестивалю Ольга Маліновська.

"Цьогоріч фестиваль відбудеться удев’яте і пройде він у м. Хмільник... Родзинка цьогорічного фестивалю – повстанська галявина. Там буде можливість сфотографуватися з реконструкторами у формі УНРівців та вояків УПА, постріляти в пейнтбольному тирі, розібрати зброю, вивчити повстанські гасла та побувати в стилізованій криївці. Новинкою стане музей старовини під відкритим небом – дивовижні речі, які знайшли тут своє друге життя. Також на учасників чекають спортивні змагання", - повідомила Маліновська.

За її словами, участь у фестивалі візьмуть представник козацтва з п'яти областей України, народні майстри, представники спортивних федерацій, народні колективи з усієї Вінницької області та зірки сучасної сцени.

Організатори фестивалю - Вінницький козацький полк ім. Івана Богуна - підготували програму як для дорослих, так і дітей. Серед заходів - майстер-класи народних ремесел (плетіння з соломи, гончарство, вишивка). Гості та учасники дійства також зможуть взяти уроки гри на народних інструментах та викувати собі обереги у справжній кузні.

Працюватимуть під час фестивалю і дві сцени, де виступатимуть гурти "Чумацький шлях", "Re-Mix", "GG ГуляйГород" (етно-виконання),та " GG ГуляйГород" (електронна музика), лідер гурту " Широкий лан" Святослав Бойко та хедлайнер свята – запальна і драйвова Кіра Мазур.

Не обійдеться і без традиційного купальського обряду  - для його проведення запалять вісім ватр, також дівчата пускатимуть на воду віночки. Основною ж родзинкою святкувань, традиційно буде видобування "живого вогню" - коли без жодного сірника за допомогою спеціальної конструкції кількадесят дужих чоловіків видобувають вогонь з дерева.

Фото: vlasno.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-