У Львові сьогодні відбудеться «Свято музики»

У Львові сьогодні відбудеться «Свято музики»

Укрінформ
Сьогодні Львів долучається до унікальної всесвітньої масової некомерційної акції «Свято музики» (Fete de la Musique).

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у прес-службі міської ради.

«Свято музики відбудеться у Львові вже шостий рік поспіль. За ці роки до участі в Святі доєднались близько 50 локацій та кілька сотень музичних виконавців. Щороку організатори заохочують до участі нові, молоді колективи, які у рамках Свята можуть не боятися випробувати себе перед  велелюдною публікою»,- зазначила речниця міськради Христина Процак.

Свято музики (Fete de la Musique) – це ініціатива, що стартувала у Парижі 1982 року, і наразі охоплює понад 120 країн і 700 міст світу. Щороку 21 червня, у день літнього сонцестояння, музиканти і аматори вільно виходять на вулиці своїх міст, і разом з мешканцями наповнюють їх музичним драйвом. Львів присутній на французькій всесвітній мапі міст-учасників Fete de la Musique.

Особливість Світового свята музики полягає у тому, що всі виступи – безкоштовні для глядачів та неприбуткові для організаторів і виконавців. Ідея Свята – вільне поширення музики та самовираження музикантів у просторі міста. Тож програма формується «знизу» – організатори збирають заявки на сайті від гуртів, виконавців, локацій (музеїв, галерей, кав’ярень, магазинів, офісів, готелів, бібліотек чи навіть приватних двориків) та волонтерів.

За минулі роки на Святі музики у Львові відзначилися Сашко Положинський (Тартак), Женя Галич (o.torvald), Антитіла, DRUMТИАТР, ГИЧ Оркестр, Бурдон, Lemko Bluegrass Band, Green Silence, Оленки, Три кроки в ніч, Wszystko, Оркестр Че, Гапочка, Файно, Атмасфера, DJ Gooch, Kickit Records, хор Народного ансамблю пісні і танцю «Черемош», молодіжний хор Дримба, хор Gaudeamus, музичні школи, студенти Львівської музичної академії, артисти Львівської обласної філармонії,  а також багато інших дитячих, дорослих і аматорських колективів.

Свої майданчики для виступів запропонували Музей Івана Труша, Національний музей імені Андрея Шептицького, музей Українського мистецтва ХХ ст. та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-