Шоу на даху драмтеатру: Івано-Франківськ відкрив фестиваль «Porto Franko»

Шоу на даху драмтеатру: Івано-Франківськ відкрив фестиваль «Porto Franko»

Укрінформ
В Івано-Франківську  фестиваль «Porto Franko» розпочався грандіозним театралізованим шоу «Відкритий порт TO BE» на даху облмуздрамтеатру.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На площі перед облмуздрамтеатром кілька сотень людей спостерігають за феєричним шоу, в якому будівля театру – це мистецький корабель, що Карпатським морем прибув до порту «Франківськ». У формації «Nоva Opera», з живим звуком та феєричним світлом , прозу та поезію читають Тарас Прохасько,  Юрій Андрухович та  Ірма Вітовська. 

 «Мій персонаж - Гертруда, бо ми пов’язуємо з Гамлетом музику і ту річ, яка вибухова, яка потрясла Україну.  Я вітаю усіх, бо вийшов український театр з великим розворотом про нашого Гамлета. Якщо ви любите актуальний, провокативний і  надсучасний театр , то це – не можна пропустити», - стверджує  Ірма Вітовська.

Вона переконана,  фестиваль «Porto Franko» може бути «крутим фестом, який популяризує хороший тренд на мистецтво, культуру, сучасний андеграунд».

 «Тут є Андрухович, Прохасько, Іздрик, Єшкільєв, Карпа. Цей регіон - в авангарді літературних новацій, художників, фотографів, акторів, команди, яка сформована в цьому театрі, що визнали одним з кращих в Україні. Цей фестиваль може  бути сучасним фестивалем європейського масштабу. Чому б ні?»,  - говорить Ірма Вітовська.

 Відомо, що режисером шоу «Відкритий порт TO BE» є заслужений артист України, директор Івано-Франківського облмуздрамтеатру  Ростислав Держипільський, музику створили Роман Григорів та Ілля Разумейко.

Міжнародний фестиваль «Porto Franko» триватиме в Івано-Франківську з 14 до 18 червня. У ці дні організатори обіцяють   близько сотні подій, а «завдяки максимальному креативу відкрити  Івано-Франківськ , як культурну столицю світу». Меседж фестивалю  - «Відкритий порт».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-