У Львові стартував молодіжний фестиваль

У Львові стартував молодіжний фестиваль "Фольклорний передзвін"

Укрінформ
Міжнародний фестиваль "Фольклорний передзвін", який об’єднав молодіжні колективи з України, Польщі та Словаччини, розпочався у Львові.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Імпреза покликана створити нові платформи для співпраці у культурній сфері. В результаті безпосереднього спілкування у творчому процесі між молоддю з різних країн формується повага до інших народів та їх національних культур. В той же час укріплюється позитивний імідж України, розвиваються ідеї добросусідства, примирення і порозуміння. А участь у фестивалі творчих колективів із Запорізької області показує єдність України в своїх прагненням і цінностях, сприяє формуванню українців, як єдиної нації",- наголосила директор фестивалю Лідія Плахтій.

Фестиваль проходитиме у формі культурно-мистецького таборування. Учасники з Польщі, Словаччини та України вивчатимуть польську, словацьку, лемківську, українську пісню і танець із репертуару учасників. Кожному колективу із зарубіжжя до пари підбирається молодіжний колектив з народних домів Стрийського району, Львова та Запорізької області.

У перший день фестивалю на сцені міського Палацу культури імені Гната Хоткевича виступили творчі колективи, увечері відбудеться молодіжна етно-дискотека.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-