Кириленко розповів про перші результати дії закону проти

Кириленко розповів про перші результати дії закону проти "Путінпропу"

Відео
Укрінформ
Перші результати дії закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту» доводять його ефективність.

Про це в ефірі Українського радіо заявив віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко, повідомляє його прес-служба.

«Ми на шляху, який приведе до істотного посилення позиції нашої книги на нашому ринку», - сказав Кириленко.

Він розповів, що з 22 травня вже надійшло 190 заявок на імпорт книжкової продукції з Росії, з яких 112 задоволено у 10-денний термін, як і передбачено законом. Причому перший досвід продемонстрував, що література містить нейтральний зміст щодо України, а отже, закон став заслоном на шляху пропагандистської продукції антиукраїнського змісту.

Кириленко зазначив, що цим законом передбачено запровадження реєстру видавничої продукції держави-агресора, дозволеної до ввезення та розповсюдження на території України. Під час видачі дозволу робиться відповідний запис у держреєстрі, без якого книги буде вилучено та конфісковано. Також при цьому накладається штраф розміром 10 мінімальних заробітних плат, при повторному порушенні – 50 мінімальних заробітних плат.

«Нікому не вигідно поширювати підривну антиукраїнську літературу, яка відповідно не матиме дозволів, і таким чином і закон порушувати, і наражати себе на адміністративні стягнення», - підкреслив віце-прем’єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-