На фестивалі у Карлових Варах змагатимуться два українських фільми

На фестивалі у Карлових Варах змагатимуться два українських фільми

Укрінформ
Українські фільми "Межа" та "Стрімголов", створені за підтримки Держкіно, відібрано до конкурсних програм цьогорічного міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах (Чехія).

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кіно. 

"52-й міжнародний кінофестиваль у Карлових Варах цьогоріч відбудеться 30 червня - 8 липня. Як повідомили під час прес-конференції 30 травня організатори фестивалю, у його головному конкурсі буде представлено українсько-словацький фільм "Межа" Петера Беб’яка, а в конкурсній програмі "Із Заходу на Схід" - фільм "Стрімголов" Марини Степанської", - інформують у Держкіно.

Копродукційний проект "Межа" - один з переможців дев'ятого конкурсного відбору Держкіно, він був відзначений призом конкурсу Works-in-progress індустріальної секції Baltic Event ХХ Міжнародного кінофестивалю у Таллінні.

Це перша українсько-словацька копродукція. Виробництво фільму здійснила компанія "Гарнет Інтернешнл Медіа Груп" спільно зі словацькою компанією "Wandal Production, s.r.o.". Автор сценарію - Петер Балко (Словаччина), продюсери - Ванда Адамік-Грицова (Словаччина) та Андрій Єрмак (Україна).

В основі сценарію кримінального трилера "Межа" - реальна гостросюжетна історія, що відбулася на словацько-українському прикордонні. Вона показана через призму сімей, причетних до організованої злочинності влітку 2007 року. Зйомки фільму проходили в Україні, Словаччині та Чехії.

Проект художнього фільму "Стрімголов" - один з переможців восьмого конкурсного відбору Держкіно, він також став переможцем у секції "Comming Soon New Talents" у рамках індустріальної платформи Вільнюського міжнародного кінофестивалю "Meeting Point - Vilnius". Вперше стрічка була продемонстрована на кіноринку в Каннах.

Виробництво фільму "Стрімголов" здійснили компанії "Інсайт Медіа" і "Tato Film". Автор сценарію - Марина Степанська, продюсери - Олена Єршова, Алла Овсяннікова і Володимир Філіппов. Директор картини - Катерина Лачіна.

Фільм розповідає про молодих людей, які намагаються зробити складний вибір в умовах непростого часу. Антон - музикант-вундеркінд, котрий не виправдав сподівань і повертається додому після навчання в Швейцарії і лікується від алкогольної залежності під Києвом. Катя - дівчина, яка знімає кімнату десь на Троєщині, і шукає себе. Чи змінить щось їхня випадкова зустріч?..

Карловарський міжнародний кінофестиваль є найбільшим кінофестивалем у Чеській Республіці та одним з найпрестижніших у Центральній і Східній Європі. Це також один із найстаріших кінофестивалів класу "А".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-