"Чілдрен Кінофест 2017" відкривається сьогодні у Києві

Укрінформ
V Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків "Чілдрен Кінофест" стартує сьогодні у Києві і триватиме до 4 червня.

Про це повідомили у прес-службі фестивалю. 

"Чілдрен Кінофест 2017" відбудеться у двадцяти містах України і стартує у Києві 26 травня. Урочисте відкриття відбудеться у кінотеатрі "Київська Русь" і розпочнеться о 16:30. Фільмом відкриття стане французька анімаційна стрічка "Життя кабачка". Цей фільм про дружбу підлітків отримав премію "Сезар" за найкращий дебют та оригінальний сценарій, а також був номінований на премію "Оскар", - зазначили у прес-службі. 

Покази фільмів у столиці, крім основного фестивального майданчика - кінотеатру "Київська Русь", - відбудуться також у кінотеатрах "Лейпціг" і "Флоренція" і стартують 27 травня. Також 27 травня вони розпочнуться у рішті міст України. 

У програмі фестивалю - 7 фільмів для аудиторії віком від 4 до 14 років, відібраних на найбільших європейських кінофорумах. 

Крім стрічки "Життя кабачка", це фентезі "Хлопчик у золотих штанях" дансько-шведського виробництва, що здобув приз глядацьких симпатій на найбільшому європейському кінофестивалі для дітей Cinekid. За сюжетом, герой знаходить чарівні штані, з кишені яких можна нескінченно виймати грошові купюри. 

Уперше у програмі "Чілдрен Кінофесту" представлено фільм із Латвії "Люблю тебе, мамо" - це повчальна історія про те, як маленька брехня може призвести до серйозних наслідків. Стрічка Яніса Нордса отримала премію дитячої секції Generation Kplus Берлінського кінофестивалю, вона також була висунута від Латвії на "Оскар".

Стрічка "Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу" з Великої Британії - екранізація бестселера англійської письменниці Джорджії Бінг. Комедія "Вперед, до школи!" з Данії розповість про хлопчика, чиє головне правило - порушувати правила дорослих. Мультфільм "Маленький монстр" від шведського ілюстратора, режисера і сценариста Теда Сигера - це історія про клан чарівних чудовиськ, які чекають на поповнення у родині. Україну у конкурсі фестивалю представляє фентезі-мультфільм "Микита Кожум'яка". Казка Манука Депояна, яка зібрала на батьківщині понад 11 млн. гривень, також вийшла в прокат у Польщі й Туреччині, а тепер побореться за глядацькі симпатії гостей "Чілдрен Кінофесту".

 Зареєструватися на покази може кожен охочий, для цього потрібно обрати місто і фільми для перегляду, а також заповнити електронну форму на офіційному сайті фестивалю. 

Традиційно глядачі виступають у ролі журі фестивалю, віддаючи свої голоси за вподобані картини. Переможця міжнародного конкурсу буде обрано шляхом підрахунку глядацьких голосів і оголошено на церемонії закриття у фестивальному центрі - кінотеатрі "Київська Русь" 4 червня.

Однією з головних подій нинішнього року стане показ фіналістів конкурсу короткометражних фільмів, знятих українськими дітьми у віці від 7 до 14 років. Десять картин-номінантів буде показано на великому екрані в присутності авторів, а спеціальне журі обере серед них переможця.

Поза конкурсом буде представлено добірку відреставрованих фільмів французьких засновників кінематографа - братів Люм'єрів, яку впорядкував директор Каннського кінофестивалю Т'єррі Фремо.

Фестиваль закриє фільм-володар Гран-прі "Чілдрен Кінофесту-2016" - пригодницька стрічка "Лапа" Роберта-Адріана Пежо з Угорщини.

Почесний посол фестивалю - українська письменниця, колумніст, сценарист і драматург Катерина Бабкіна. Місія фестивалю - популяризація мистецтва кіно, розвиток традиції сімейних походів до кінотеатру, просування європейських цінностей та підтримка дітей з вразливих соціальних груп. 

Організатор фестивалю - компанія "Артхаус Трафік". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-