На Книжковому Арсеналі говоритимуть про сміх і його роль у часи криз

На Книжковому Арсеналі говоритимуть про сміх і його роль у часи криз

Фото
Укрінформ
Цього року на VII Міжнародному фестивалі "Книжковий Арсенал", який відкрився сьогодні і триватиме до 21 травня, говоритимуть про природу сміху і його визначальну роль у часи криз.

На цьому наголосила під час прес-конференції, що передувала відкриттю, генеральний директор НКММК "Мистецький Арсенал" Олеся Островська-Люта.

"Книжковий Арсенал - це справді велика подія, і його фокусна тема цьогоріч - "Сміх. Страх. Сила", важливим приводом для чого став 175-річний ювілей повного видання "Енеїди" Котляревського. Нам цікаво поговорити про те, що українська літературна мова фактично своїм корінням сягає смішного тексту, отож чи існує який-небудь вплив його на національний характер. З іншого боку, поговорити про те, чим є сміх в часи, коли світ стає іншим, про сміх в часи кризи", - сказала Островська-Люта.

Вона, зокрема, звернула увагу і на діяльність недавно запущеної Літературної лабораторії Мистецького Арсеналу і наголосила, як важливо зараз працювати зі школою і з вчителями.

"Одним з важливих елементів Літературної лабораторії є будування містка між літературним середовищем і вчителями. Сьогодні і завтра відбудуться спеціальні події - для вчителів української літератури та зарубіжної літератури, де вони можуть поговорити з авторами, які пишуть, і з теоретиками, які можуть розповісти про літературний процес, щоб краще його зрозуміти", - зазначила гендиректор. 

Оксана Забужко представила свою кураторську програму "Розкажи мені про мене", в якій пропонує розмову з чотирма письменниками - Ольгою Токарчук (Польща), Аскольдом Мельничуком (США), Гайке марією Йогенінг (Німеччина) та Сергієм Сингаївським (Україна).

"Вони говоритимуть про те, що може література в світі глобального непорозуміння", - сказала Забужко.

Координатор фестивалю Оксана Хмельовська повідомила, що українські видавці приготували на Книжковий Арсенал понад тисячу новинок різного роду літератури.

"Понад 70 письменників приїхало на фестиваль з 23 країн світу", - додала вона.

Фото: О.Ляпін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-