Флешмоб

Флешмоб "Франко об'єднує": вірші поета читали Гриневич і Скрипка

Фото, відео
Укрінформ
На Прикарпатті з національних читань «Франко об'єднує» розпочався триденний міжнародний фестиваль «Карпатський простір».

Біля пам’ятника Івану Франку в Івано-Франківську твори Каменяра читали міністр освіти та науки України Лілія Гриневич і музикант Олег Скрипка, повідомляє кореспондент Укрінформу .

«Я вважаю, що слово  – то наша серйозна зброя, наша українська сила, а Франко – наш словесний вояка», - зазначив Скрипка і прочитав оду «Сонети – се раби».

Міністр освіти та науки України Лілія Гриневич зазначила, що «поезія Франка є надзвичайно енергетичною» і  декларувала твір «Гримить! Благодатна пора наступає». 

Також до національних читань приєдналися народні депутати України, мер міста Руслан Марцінків, посол Угорської Республіки в Україні Ерно Кешкень та посол Республіки Болгарія в Україні Красімір Неделчев Мінчев.

Фото: firtka.if.ua

Загалом, твори Івана Франка в Івано-Франківську звучали з 12 години  на 14 локаціях міста. Поезія Каменяра розпочала міжнародний фестиваль «Карпатський простір», який проходить  під девізом «Мистецтво єднає».

Гриневич сьогодні зустрічається з освітянами Прикарпаття, а Скрипка ввечері просто неба виступить разом із Національним академічним оркестром народних інструментів, після чого  гостям та учасникам фестивалю обіцяють лазерне шоу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-