У Вінниці сьогодні два фестивалі - «Великоднє диво» та «Битва крашанками»

У Вінниці сьогодні два фестивалі - «Великоднє диво» та «Битва крашанками»

Укрінформ
У Вінниці в рамках святкування Великодня у вівторок стартують фестиваль «Великоднє диво» та міська «Битва крашанками».

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук.

«Ми цьогоріч вперше у Вінниці проводимо такі інтерактивні Великодні проекти, у яких зможуть взяти участь всі бажаючі, як це відбувається на загальноміських святах. Метою цих проектів є популяризація обрядових особливостей української культури та залучення вінничан до цих традицій. Тому пропонуємо городянам будь-якого віку узяти участь в фестивалі «Великоднє диво» і помірятися, в кого крашанка найміцніша», - повідомив Філанчук.

За його словами, спочатку на Майдані Незалежності стартує фестиваль «Великоднє диво». Вінничан навчатимуть розписувати писанки у різних техніках, узяти участь в веселих конкурсах та долучитися до розпису двох велетенських гіпсополімерних яєць заввишки 1,35 м. Поруч улаштують виставку ще п’яти писанок-гігантів, створених чистого четверга вінницькими художниками в рамках проекту «Пасхальні візерунки».

Під час фестивалю виступатимуть фольклорні та естрадні виконавці різних жанрів.

Також у місті вже вп’яте пройде фестиваль «Битва крашанками». Вона розпочнеться о 15 годині на майдані Незалежності. Проект поєднує у собі великодні сімейні розваги центральної та західної України. Вінничани та гості міста зможуть взяти участь у конкурсах на найміцнішу та «найкрутішу» (найдовше вертіння) крашанку тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-