Золота Дзиґа: Українська Кіноакадемія представила свою нагороду

Золота Дзиґа: Українська Кіноакадемія представила свою нагороду

Фото
Укрінформ
Українська Кіноакадемія представила нагороду Першої Національної Кінопремії, яку буде вручено 20 квітня, – статуетку “Золота Дзиґа”.

Про це повідомляє прес-служба Кіноакадемії. 

"У життя образ Золотої Дзиґи втілив один із найвідоміших та найуспішніших митців України Назар Білик. У його творчому портфоліо десятки виставок в Україні та за кордоном, у тому числі, в галереях Bottega (Київ, 2014), Black Square Gallery (Маямі, 2011) та ін. Також Назар є автором скульптури “Дощ”, розташованої у Києві на Пейзажній алеї", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у Кіноакадемії, нова робота Назара – “Золота Дзиґа” – втілює стрімкість, невпинний розвиток українського кінематографу та є відсилкою до форми кадру кіноплівки, що протягом десятиліть була головним засобом для створення світових кіношедеврів.

 "Слово «кінематограф» в перекладі означає "той, що записує рух". Тому, працюючи над ідеями створення статуетки для Національної Кінопремії, я хотів відобразити саме динаміку та розвиток українського кіно. Основним елементом композиції є кадр ыз кіноплівки, золотий чотирикутник, який динамічно обертається, уособлюючи кіноматограф. За формою статуетка нагадує дзиґу, вогонь, паросток, які є символами розвитку та оновлення національного кіно, Працювати над головним символом Кінопремії було цікаво та відповідально, адже ця ініціатива є визначною для всього українського кінематографу”, наголосив сам Назар Білик.

За словами виконавчого директора Української Кіноакадемії Анни Мачух, Кіноакадемія підтримує національну культуру в усіх напрямках, тому для втілення статуетки  вони обрали молодого та прогресивного українського художника Назара Білика. "Він має дуже сучасне та цікаве бачення, що найбільше підходить до концепту Кіноакадемії як сучасної організації, головною місією якої є розвиток та популяризація національного кіно в усіх напрямках” – зауважила Мачух.

Образ Золотої Дзиґи також було взято за основу при розробці логотипа Української Кіноакадемії. Концепцію логотипу розробила маркетинг-команда Quadrate 28.

 "Ми створили логотип, що одночасно поєднує у собі кадр кіноплівки, сяйво зірки та рух дзиґи. Він є відображенням динамічного розвитку сучасного українського кінематографу та символізує єднання двох світоглядів: творця кіно та глядача, які спільними зусиллями розвивають кіноіндустрію”, - підкреслила керiвник департаменту дизайну Quadrate 28 Тетяна Філатова.

Розробкою сайту Української Кіноакадемії займався IT-партнер Української Кіноакадемії Brights Production.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-