У столиці завтра розпочнеться міжнародний фестиваль класичного танцю «Гран-Прі Київ»

У столиці завтра розпочнеться міжнародний фестиваль класичного танцю «Гран-Прі Київ»

Укрінформ
З 24 по 26 березня у Національній опері України ім. Шевченка відбудеться міжнародний фестиваль класичного танцю «Гран-Прі Київ 2017».

Про це Укрінформу повідомили організатори заходу.

На фестиваль зберуться діти з Німеччини, США, Японії, Норвегії, Молдови та України. Більше 300 юнаків і дівчат віком до 18 років будуть боротися за звання найталановитіших. Від України цього року виступатимуть одразу 9 балетних колективів з Києва, Харкова, Львова, Одеси та Дніпра. Підтримати юні таланти завітають перші особи країни, зіркові гості, представники дипломатичного корпусу. Частина квитків безкоштовно надана дітям з родин учасників антитерористичної операції на сході України, внутрішньо переміщених осіб, дітям з інвалідністю.

Як зазначили організатори, мета фестивалю – привернути увагу до стану хореографічної освіти в Україні, підтримати талановитих дітей українських балетних шкіл, налагодити комунікацію між хореографічними школами різних країн світу та виявити справжні таланти.

Серед членів журі конкурсу - всесвітньо відомий балетмейстер-репетитор Володимир Малахов, прима Угорського державного оперного театру Алія Таникпаєва, художній керівник балетної школи Норвегії Сірі Аарсет Йохансен.

«Особливо приємно, враховуючи 25 років дипломатичних відносин між Україною та Японією, що цей конкурс підтримує меценат і співорганізатор Тошихіко Такахаші, який також увійшов до складу жюрі», - зазначили організатори заходу.

Як наголосив директор конкурсу, віце-президент Благодійного фонду «Об’єднання світових культур», народний артист України Нобухіро Терада, «Гран-Прі Київ» – це унікальний шанс для молодих танцівників зробити заявку на успішну професійну кар’єру. «Це також майданчик для експериментів та демонстрації досягнень сучасної хореографії. Останній день конкурсу має бути незабутнім – заключний гала-концерт, безліч подарунків від спонсорів та друзів балету та світова прем'єра балету La Peri (хореографія Володимира Малахова)», - зазначив він.

Цього року, як і минулого, фестиваль відбудеться за підтримки Благодійного фонду «Об’єднання світових культур» (United World Cultures Foundation/UWCF). Фонд, який розпочав свою діяльність у 2015 році, реалізує програми для дітей у сфері культур, мистецтва, освіти, науки, духовного та фізичного розвитку особистості. Також фонд сприяє розвитку філантропії та благодійності.

Фото: uwcfoundation.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-